Veľkonočné vajíčka fotorecept

martina34 - fotkamartina34, 3. apríla 2010
Veľkonočné vajíčka (fotorecept)
Foto: martina34

Takéto varené Veľkonočné vajíčka zvykneme robiť už roky. A ešte stále nevyšli z módy.

40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

ľubovoľne
z 5-6 cibúľ




Postup

  1. 1

    Šupky z cibúľ si vložíme do hrnca, poukladáme na ne vajíčka a zalejeme vodou. Varíme vajíčka aj 20 minút. Odstavíme a necháme ich v tej vode aj vychladnúť.

  2. 2

    Vajíčka vyberieme a osušíme na utierke.

  3. 3

    Pripravíme si nálepky, nastriháme si ich do tanierika s vodou a ponaliepame na vajíčka.

  4. 4

    Keď sa nálepky osušia, vajíčka vymastíme kožou zo slaniny. Takto pripravené vajíčka ponúkame kúpačom a nielen im. Tvoria neoddeliteľnú súčasť nášho Veľkonočného stola. Tieto vajíčka sa aj bielia, či šúpu ľahko, nieni prilepené bielko o škrupinku.

Diskusia k receptu

michsamant
My sme chodievali nazbierat male listocky, prilozili listok k vajicku zabalili do gazy a potom varili v cibulovych supach. Zostal tam pekny odtlacok listka a nalepku sme uz nedavali. Tiez sme potierali kozou zo slaniny, aby sa pekne leskli :)
michsamant
trosku ano, ale nevadi to,teda nam nevadilo, aj tak boli pekne.gaza s takymi vacsimi dierkami.
madona
My sme male listocky na vajicka prichytavali tak, ze sme vajicka s listockom vloziili do pancusky (krepsilonovej) a pevne stiahli spagatom. Postup sme opakovali, vajicka v pancuske vyzerali ako safalatky alebo spekaciky od masiara. Je to jednoduchsie ako davat do gazy.
evas13
Veru aj ja som to do nedávna tak robila, len potom ich nikto nechcel, musela som ich zjesť sama, teraz kupuje kinderká. Takto farbené vajíčka majú svoje čaro.
cistinka
Martinka aj dcérenka...ste šikulky....skús to v tej starej pančuche s tými lístočkami....je to super.....Ja už vajcia nefarbím, neni komu a keby sa sem nejaký zatúlal....dostane po vajci, to sa neboj!
martina34
@cistinka , ani ku nám nik nechodí, ale aspoň pre tú atmosféru sa to oplatí robiť, a Lucka má radosť z toho, že to môže ona sama naliepať. Dnes robila sama svoje koláčiky, aj recept pridala. Doniesla ich na tanieriku a chlapi jej ich všetky zjedli.
evusik
takéto vajíčka som robila naposledy asi pred 5-timi rokmi, ale z výduškov a mám ich doteraz odložené, tiež som použila rôzne kvietky a lístky a farbila som ich vo farbách na vajíčka takže mám modré, červené, žlté, zelené.
Takéto veci človeka bavia keď sú malé deti, to sme s dcérou každý rok zdobili kraslice, teraz už neni pre koho.
tie tvoje @martinka sú moc pekné a pekne naaranžované
cistinka
Nevadí Martinka, len nech ich zjedli, aspoň urobí nové a dá sem recept :-)
tetuska
my robievame tiež vajíčka ako michsamant, sú prírodné a pekné...
marca
robievam to podobne, len ornamenty vyškrabujem ostrym nožikom, potom pretriem slaninkou aby sa leskli. tento rok som nerobila, nestihla som.
sovka62
Vrátila som sa do detstva, presne takto sme ich robievali, vrátane tej slaniny. Veľmi pekné a jednoduché.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia