Foto: martina34
Takéto varené Veľkonočné vajíčka zvykneme robiť už roky. A ešte stále nevyšli z módy.
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šupky z cibúľ si vložíme do hrnca, poukladáme na ne vajíčka a zalejeme vodou. Varíme vajíčka aj 20 minút. Odstavíme a necháme ich v tej vode aj vychladnúť.
- 2
Vajíčka vyberieme a osušíme na utierke.
- 3
Pripravíme si nálepky, nastriháme si ich do tanierika s vodou a ponaliepame na vajíčka.
- 4
Keď sa nálepky osušia, vajíčka vymastíme kožou zo slaniny. Takto pripravené vajíčka ponúkame kúpačom a nielen im. Tvoria neoddeliteľnú súčasť nášho Veľkonočného stola. Tieto vajíčka sa aj bielia, či šúpu ľahko, nieni prilepené bielko o škrupinku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takéto veci človeka bavia keď sú malé deti, to sme s dcérou každý rok zdobili kraslice, teraz už neni pre koho.
tie tvoje @martinka sú moc pekné a pekne naaranžované