Foto: martina34
Chutné sacharidové jedlo, sýte a nenáročné.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Karfiol si pripravíme na pare do polomäkka. Očistíme si zemiaky a nakrájame ich na kolieska. Tiež si pokrájame cibuľku aj s vňaťou, papriku a aj šampiňóny.
- 2
Pekáč na pečenie si vymastíme olivovým olejom. Poukladáme polovicu zemiakov, posypeme troškou soli, na to dáme nasekanú cibuľku, papriku a šampiňóny, polovicu z celého množstva, tiež posypeme troškou soli. Na to uložíme karfiol, ktorý si rozoberieme na malé ružičky, posolíme a naň dáme druhú polovicu cibuľky, papriky a šampiňónov, ochutíme soľou a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 30 minút.
- 3
Pripravíme si zálievku: kyslú smotanu a syr si rozmiešame so štipkou soli a čili korením. Po 30 minútach pečenia celú zmes zalejeme smotanou a pečieme 10 - 15 minút. Podávame so zeleninkou najlepšie čerstvou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
urobím zajtra - konečne niečo bez mäsa.........
po sviatkoch ho mám plné zuby..........