Prekvapené zemiaky

martina34 - fotkamartina34, 6. apríla 2010
Prekvapené zemiaky
Foto: martina34

Chutné sacharidové jedlo, sýte a nenáročné.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
200 g
1 ks
1/2 ks
2 PL
2 ks
100 g
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Karfiol si pripravíme na pare do polomäkka. Očistíme si zemiaky a nakrájame ich na kolieska. Tiež si pokrájame cibuľku aj s vňaťou, papriku a aj šampiňóny.

  2. 2

    Pekáč na pečenie si vymastíme olivovým olejom. Poukladáme polovicu zemiakov, posypeme troškou soli, na to dáme nasekanú cibuľku, papriku a šampiňóny, polovicu z celého množstva, tiež posypeme troškou soli. Na to uložíme karfiol, ktorý si rozoberieme na malé ružičky, posolíme a naň dáme druhú polovicu cibuľky, papriky a šampiňónov, ochutíme soľou a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 30 minút.

  3. 3

    Pripravíme si zálievku: kyslú smotanu a syr si rozmiešame so štipkou soli a čili korením. Po 30 minútach pečenia celú zmes zalejeme smotanou a pečieme 10 - 15 minút. Podávame so zeleninkou najlepšie čerstvou.

Diskusia k receptu

jody
Zemiaky a karfiol ja môžem kedykoľvek a akokoľvek, takže ukladám.
martina34
@jezibabka , včera večer môj syn sa nevedel dojesť, jedol ešte teplé, aj som sa bála, že mu bude v noci špatne, ale asi má žalúdok z azbestu... a jedol aj môj manžel, čo karfiol nemá rád.
andromeda
Tento recept je u nás obľúbený. Ja pridávam do smotany vajíčka, ktoré tam rozšľahám. Jedlo je dobré šťavnaté. Syn si dáva z tatarkou ja s manželom so zeleninou.
jezibabka1
@martina34 nečudujem sa mu:))) ja som síce na mäsko, ale pri čítaní receptu sa mi zbiehali slinky (už som nakúpila idem na to)
veronka8
aj mne sa zbiehajú slinky a prikladám do KK
urobím zajtra - konečne niečo bez mäsa.........
po sviatkoch ho mám plné zuby..........
stefan39
Tak môžem Vám povedať , že nemám rád karfiol ale toto bolo super papáničko.....mňam
jezibabka1
@martina34 perfektný obedík, mňam-mňam, len sa držím ďalej od pekáča, aby aj dcéra mala obed, keď príde zo školy:))))))))
martina34
som rada, že vám toto chutí, ja vajíčko nepridávam, lebo pri delenej strave nemiešam sacharidy s bielkovinami, teda zemiaky s vajíčkom.
sovka62
Hádam sa nič nestane ak vynechám šampiňóny, tie ja nemusím. Skúsim spraviť v sobotu na obed, tiež som už mäsa objedená, ale zajtra a v piatok ho budem variť kvôli vnučkám.
martina34
@sovka , nič sa nestane, ja varím tak, čo kuchyňa dala, a šampiňóny sme mali vlastné, doma vypestované, takže sme zbierali úrodu. Ale dali tomu fainovú chuť.
ches
je to super jedlo .< tak zemiaky zjeme v kuchyny a vajicka v obyvacke,> : tak volame oddelenu stravu,.
flora17
No Martinka!Doma vypestovane sampiony!Mohla by si odskocit a podelit sa o skusenosti,mas to k nam len na skok-ako sa hovori,dame si spolu domacu Frankovku v pivnicke,chces?
martina34
veľmi rada sa podelím o receptíky a som veľmi rada, že ťa oslovili, no alkohol to nie, sme abstinenti - úplní... hihi a je nám fajn :-) ak chceš, môžeš napísať na moju mail adresu a nechať kontakt, môžeme viac popísať.... ekonom.geo@centrum.sk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia