Miešaný šalát z BROKOLICOU a FAZUĽOU

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 11. apríla 2010

Brokolica, konzerva sterilizovanej červenej fazule, mrkva, zemiaky, sterilizovaná kukurica, soľ, šťava z citróna, kurkuma, zázvor, olej, jogurt biely.

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 konzerva
2 ks
2-3 ks
1  ks
1




Postup

  1. 1

    Broklicu si uvaríme v slanej vode . Mrkvu si uvaríme tiež vo vode. Mrkvu nakrájame na kocky, ochutíme kurkumou, zázvorom a soľou a orestujeme na oleji. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a zvlášť opečieme na oleji, trošku osolíme. Všetko spolu premiešame. Potom pridáme sterilizovanú fazuľu a kukuricu. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Zľahka premiešame. Môžeme dať aj kvapku olivového oleja ak máme. Pri servírovaní na vrch miešaného šalátu dáme 2-3 čajové lyžičky bieleho jogurtu ak nemáme môžeme nahradiť kyslou smotanou. A môžeme prizdobiť pažítkou alebo petržlenovou vňiatkou, cibuľkou

Diskusia k receptu

zabiatko66
Tento šaláť moja polovička zbožňuje, keď ho budem pripravovať znovu tak pridám aj fotografiu.
marlen
skúsil som, skvelé. ak chcetem môžete obmeniť s tým, že karfiol udusíte na cibuľke, keď je polomäkký, pridáte mrazený hrášok a necháte dodusiť. pozor, aby sa nepripieklo, alebo neplávalo vo vode. nakoniec pridajte 1O percentný jogurt, alebo smotanu. Kto nemôže mlieko, je dobrý balzamikový ocot, i keĎ trochu zmení farbu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia