Sójové kocky so suchou fazuľou

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 8. apríla 2010

Suchú fazuľu si deň do predu namočíme. Možeme použiť aj zaváranú fazuľu v konzerve, tá je vhodná a myslím že ešte lepšia. Sójové kocky si Zobraziť celý popisSuchú fazuľu si deň do predu namočíme. Možeme použiť aj zaváranú fazuľu v konzerve, tá je vhodná a myslím že ešte lepšia. Sójové kocky si namočíme do bujónu a necháme 15-20 min. odležať. Nakrájame si cibuľku na jemno a dáme dusiť na oleji alebo na bravčovej masti. Potom sójové kocky scedíme ak sú veľké porozkrajujeme ich a dáme dusiť na cibuľku. Podľa chuti dochutíme ak treba. (soľ, čierne korenie, čilli korenie). Potom pridáme fazuľu a paradajkové pyré. 5 min ešte povaríme.

4
porcie
30-50 minút
príprava

Suroviny

100-150  g
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Sójové kocky namočíme do horúcej vody s 1 kocokou bujónu asi 20 min. Očistíme si cibuľku, nakrájame na malé kúsky a dáme dusiť na olej. Ak nemáme fazuľu v konzerve dáme si variť aj suchú fazuľu, ktorú sme si namočili deň dopredu a varíme ju v slanej vode až kým nezmäkne. Pri fazuľke z konzervi nám varenie trvá kratšie. Do udusenej cibuľky pridáme sójové kocky. Vodu z nich nevylievame, použijeme ju na podliatie. Kocky dusíme asi 15-20 min. Potom prídáme fazuľu a paradajkové pyré. Kto má rád pikantnejšie môže si dochutiť čilli korením.

Diskusia k receptu

hanina
No teda " žabiatko" Vám sa dnes darí s receptami, ktoré sa mi páčia. Vďaka! len som zvedavá, kedy to všetko budem robiť. Asi si otvorím reštauráciu.
zabiatko66
Pozdravujem hanina. To som teda rada, že sa Vám moje recepty páčia.
Ja mám šikovnú polovičku. Niečo vymyslí on a niečo zase ja. Ale vždy varíme, len ľahké jedlá a hlavne aby boli čo najvýživnejšie a najrýchlejšie aby sa uvarili. No neohrdneme niekedy ani knedlo, vepřo zelo alebo pečené jaternice. Mám ešte kopec dobrých iných receptov, ale tie už zase zajtra. Lebo musím aj niečo robiť, lebo dnes si veru na seba nezarobím.
hanina
Už sa teším. Lenže aj ja si musím na net utrhnúť čas. Tak pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia