Foto: barborao
Zdrava, rychla a cerstva polievocka s liecivymi ucinkami. A k tomu velmi chutna! Medvedi, alebo divy cesnak sme objavili pocas jarnej prechadzky lesom nedaleko nasho Zobraziť celý popisZdrava, rychla a cerstva polievocka s liecivymi ucinkami. A k tomu velmi chutna! Medvedi, alebo divy cesnak sme objavili pocas jarnej prechadzky lesom nedaleko nasho domceku minuly vikend. Cerstve nazbierane listky som chcela pouzit hned, kedze zacali po troch hodinkach prechadzky vadnut. Tento mesiac sme na dietnom rezime, tak nechcela som pouzivat smotanu, prisla som s pomocou internetu k tomuto zdravemu receptu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrajame osupane cibule aj zazvor na drobne kocky, v hrnci zohrejeme olej a pridame pokrajanu cibulku a zazvor dokym nezacnu lesknut a menit farbu (priblizne 7-10 minut pri strednej teplote), ostavime nabok.
- 2
Preplachneme vsetok medvedi cesnak a nahrubo ho pokrajame. Pridame do hrcna ku cibulke a zazvoru a vratime naspat na platnicku, premiesame a pridame horuci zeleninovy vyvar, alebo bujon rozpusteny v litri horucej vody. Nechajte prevriet na dve minutky, nie dlhsie, inak riskujeme ze stratime vzacne vitaminy.
- 3
Odstavime a vymixujeme rucnym mixerom priamo v hrnci (nie v panvici, kedy by to prskat vsade naokolo..) mixujeme dovtedy dokym nedosiahneme jemnu texturu. Polievocka by v tomto momente mala mat sviezu plnu zelenu farbu a taka by mala byt aj jej chut.
- 4
Pred podavanim polievky ju na dve minutky za staleho premiesavania zohrejeme a podavame. Pre mlsne jazycky je mozne servirovat ju s polievkovou lyzicou kyslej smotany (ak niekto ma pristup ku creme fraiche alebo sour cream mozte pouzit tie).
- 5
Pre dekoraciu mozte ozdobit povrch polievky s rozkvitnutymi kvietkami medvedieho cesnaku (ked som zbierala ja, este neboli rozkvitnute) ale myslim ze teraz tj. neskory april uz urcite budu. A na zaver: Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
este rada k obmene polievocky: na zjemnenie chuti mozte pridat listy mladeho spenatu, alebo na viac divoke chute mozte pridat zihlavove listky.
Ja som to poznala pod:Bärlilauch,
Pridavam to do spenatu, chuti este lepsie ako struciky cesnaku.
Aj k listkovym salatom to pridavam.
Ampara - ako sa robí tinktúra, prosím? Mám ho doma v záhrade a neviem, čo s ním.
Cinkla - ak budete taká dobrá - amirekova@gmail.com - budem Vám vďačná.