
Džuveč s filé
Na toto jedlo som si po rokoch spomenula a uvarila, bolo ako voľakedy, prudko jedlé

Richtárska pochúťka
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky, ktoru...

Rolované kotlety
Mám moc ráda pořad Jiřího Babicy a zrovna včera dělal tady tyhle úžasné kotlety. Nezdály...

Rožok s kakavkom
Toto som jedávala, keď som bola malá. Je to tatinova špecialitka. Keď mi príde...

Rizoto
tentokrát so šampiňónmi, tekvicou butternut, brokolicou a červeným vínom, ozdobené hoblinami zo syra Vršatec......

Babičkine tajomstvo
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad...

Cestoviny Rýchlovka
Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce

Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube...

Zapekané karé s praženicou
Tento recept si mamina vystrihla z jedného starého časopisu a ja som ho trošku pozmenila na náš...

Americké žemle
Ingrediencie dáme do domácej pekárne a necháme vymiesiť a vykysnúť cesto. Ak nemáme pekáreň, pripravíme...

Musaka
Podľa Wikipédie je to ... tradičné zapekané jedlo Balkánu a Blízkeho Východu. Najznámejšia varianta je musaka...

Kaukazský kapor
Tento recept som našla na internete, celkom ma zaujal, tak som ho vyskúšala. Určite som...

Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...

Pečené morčacie stehná
Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska. No jedlo sviatočné.

Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...

Pšenično-ražný chlieb
Veľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa....

Pečený pstruh s maslom a slaninkou
Vždy robievame pstruha na klasiku - obalený v múke a vysmažený na masle. Teraz som chcela...

Filety z pražmy zlatej na sójovom mede
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky, prepláchnite a dajte variť do osolenej vody (nie do vriacej,...

Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...

Varené údené koleno
Koleno dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a korením. Varíme cca 1, 5 hodiny....

Caesar šalát
Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept...

Bravčový mozoček
Orestujeme cibuľku, pridáme mozoček, soľ, korenie a vajcia. Dochutíme a nakoniec pridáme štipku...

Bravčový lalok
Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou...

Bravčové rebrá na červenom víne
Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú...

Zeleninové karí s tofu
Rozhodne nepatríme k tým čo musia každý den mäso pochutíme si aj na zeleninovom jedle.

Restovaná bravčová pečeň
Toto jedlo som jedávala pravidelne, ale poslednú dobu kupujem iba kuracie pečene a tak som zabudla...

Bravčové kúsky v marináde a zemiakových lupienkoch
Asi to není žádná novinka, ale potřebovala jsem vymyslet nějakou večeři a tak jsem experimentovala s...