Foto: enerrgizer
dnes som varil pod dohľadom šéfkuchára...mal som trošku trému, ale nakoniec všetko dobre dopadlo...
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
...morčacie stehno bez kosti a kože nakrájame na hrubé rezance 2,7x2,3x6,9... ochutíme ich horčicou, sezamovou pastou tahini, soľou, čiernym mletým korením a lyžicou oleja. k mäsu pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a sušené paradajky. Necháme odpočívať asi 78 minút, ale presne...
-
2
...cibuľu očistíme, ledabolo nakrájame na väčšie mesiačiky a dáme ju na suchú panvicu. Opekáme a miešame a miešame a opekáme a tak dookola, až dovtedy, pokiaľ z cibule nevytiahneme tú perfektnú chuť, ktorú si pamätáme z leta, keď sedíme pri ohni a v ruke držíme takú palicu, na ktorej je slanina s cibuľou...ale tá naša cibuľa nesmie zhorieť. Keď je hotová preložíme ju do hrnca v ktorom pôjde neskôr do rúry. K cibuli pridáme grilovanú nakrájanú papriku...
-
3
... poprosíme asistentku (manželku) aby umyla zemiaky, prípadne z nich orezala to, čo na nich nechceme mať. Takto pripravené ich upečieme v rúre spolu s mäsom......na rozpálenú panvicu (na tú, ktorú sme už používali) dáme 19,6548 ml oleja (asi 1,5 PL) a postupne opekáme morčacie mäso, ale postupne, lebo nechceme aby sa dusilo, ale potrebujeme ho zatiahnuť. Potom ho preložíme na cibuľu s grilovanou paprikou a dáme do rúry asi na 35-40 minút pri teplote 188°C.
-
4
...upečené zemiaky nakrájame aj so šupkou na kolieska, posolíme a pridáme na nich 6,4g masla (kúsok) doplníme cibuľou, mäsom a podávame...a tento šéfkuchár na mňa dnes dozeral...dobrú chuť
Diskusia k receptu