Morčacie na cibuli fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 16. januára 2011

dnes som varil pod dohľadom šéfkuchára...mal som trošku trému, ale nakoniec všetko dobre dopadlo...

4-5
porcie
35 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g, vykostené
4-5 ks
7-8 strúčikov
4-5 ks
1-2 PL
1-2 PL
10-12 ks
2-3 ks, pečená




Postup

  1. 1

    ...morčacie stehno bez kosti a kože nakrájame na hrubé rezance 2,7x2,3x6,9... ochutíme ich horčicou, sezamovou pastou tahini, soľou, čiernym mletým korením a lyžicou oleja. k mäsu pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a sušené paradajky. Necháme odpočívať asi 78 minút, ale presne...

    Morčacie na cibuli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...cibuľu očistíme, ledabolo nakrájame na väčšie mesiačiky a dáme ju na suchú panvicu. Opekáme a miešame a miešame a opekáme a tak dookola, až dovtedy, pokiaľ z cibule nevytiahneme tú perfektnú chuť, ktorú si pamätáme z leta, keď sedíme pri ohni a v ruke držíme takú palicu, na ktorej je slanina s cibuľou...ale tá naša cibuľa nesmie zhorieť. Keď je hotová preložíme ju do hrnca v ktorom pôjde neskôr do rúry. K cibuli pridáme grilovanú nakrájanú papriku...

    Morčacie na cibuli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... poprosíme asistentku (manželku) aby umyla zemiaky, prípadne z nich orezala to, čo na nich nechceme mať. Takto pripravené ich upečieme v rúre spolu s mäsom......na rozpálenú panvicu (na tú, ktorú sme už používali) dáme 19,6548 ml oleja (asi 1,5 PL) a postupne opekáme morčacie mäso, ale postupne, lebo nechceme aby sa dusilo, ale potrebujeme ho zatiahnuť. Potom ho preložíme na cibuľu s grilovanou paprikou a dáme do rúry asi na 35-40 minút pri teplote 188°C.

    Morčacie na cibuli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...upečené zemiaky nakrájame aj so šupkou na kolieska, posolíme a pridáme na nich 6,4g masla (kúsok) doplníme cibuľou, mäsom a podávame...a tento šéfkuchár na mňa dnes dozeral...dobrú chuť

    Morčacie na cibuli (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
@enerrgizer tak teda ty šéfkuchára nepotrebuješ, lebo si ním sám krááása,chválim ťa ako vždy
evusik
chefovi sa až oči krížia od tej dobroty na tanieri, veď bodaj by nie, s takou precíznosťou na milimetre, gramy ba priam desaťtisíciny mililitra pripravené, ešte k tomu s manželkou ako pomocníčkou, musí byť každé jedlo vynikajúce :-)
dorisa
Pozriem a vidím, zas krasny receptík od skvelého autora. Recept ukladám.
ketty3811
pekný receptík,keby mne tak manžel navaril,ja by som mu asistovala.:-)
alzbetka2
aj ja by som rada asistovala pri takýchto dobrotách,ako je táto, ale o tom môžem len snívať:)))
jerica
hovorím si to vyzerá dobre , idem ďalej a čo nevidím , ná hen tento to robil @enerrgizer , ani som sa nepomýlila , Tvoj rukopis je nazameniteľný, :)) ŽRÁ dielko to je :-))
tatranka
Recept ohromný.Gramáže a minutáž vtipná.Vedela som,že je to tvoj recept.Ty sa nezdáš a tvoj recept má tvoj podpis.Jednoducho si výborný.
egreska
mňam,ešte aj tie zemiaky sa usmievali :-)) to ešte nevedeli čo ich čaká...
michsamant
To vyzera veeelmi dobre. Tie zemiaky v bode 3 vyzeraju jak ked moja mladsia zacne upratavat zemiaky v kosiku, co mam v kuchyni :)))) ona do nich zakusuje, tak ich musim vykladat vysoko :))
lucylee
morčacinku mám, ostatné suroviny mám, tak skúsim
dada1010
vyzerá to výborne, určite skúsim, len kde zoženiem tú pastu, dá sa to niečím nahradiť ?
janger
Paradna morcacinka! Sefkuchar pozera nejako ziarlivo ;-)))!
michsamant
Mam otazku :) susene paradajky nemam, mozem dat cerstve alebo radsej pretlak? A pecena paprika, teraz nemame sezonu na papriky a ak by aj bola, dostat len zelenu....nevadi, ak tam nebude?? Porad prosim.
enerrgizer
ahoj, daj radšej pretlak, lebo čerstve paradajky by pustili veľa šťavy. Pretlak predtým orestuj na panvici s lyžičkou cukru, aby bol trošku sladší a lepší. Papriku vynechaj...ale vy už asi aj obedujete :-) dobrú chuť...
michsamant
Diky, dnes to nerobim, len mi zostala tahini zo vcera tak tento tyzden by som vyskusala toto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia