Foto: dorisa
Tento recept som našla pred mnohými rokmi v magazíne Život-a(r.1996) potom som časopis niekde zapatrošila, ale jedlo mi ostalo v pamäti. Ked som hľadala Zobraziť celý popisTento recept som našla pred mnohými rokmi v magazíne Život-a(r.1996) potom som časopis niekde zapatrošila, ale jedlo mi ostalo v pamäti. Ked som hľadala vianočné recepty, tak sa naraz objavil. Je to jednoduche jedlo, ale netrufala som si len tak z hlavy jedlo popísať, tak, teraz ho idem variť a presne podla receptu. Je to fajnotka.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na toto zdravé jedlo.
-
2
Brokolicu rozoberieme na ružičky a v hrnci so slanou vodou ju uvaríme (vodu nevylejeme),budeme ju potrebovať.
-
3
Do kastróla dáme maslo, do sklovita na ňom opražíme nakrajanú cibuľu.
-
4
Pridíme nadrobno nakrájnú brokolicu. Podlejeme vývarom z brokolice, pomiešame, uvediemem do varu a necháme chvilku variť.
-
5
Pridáme zeleninový bujón, muškatový oriešok nastuhaný. Soliť nemusíme, bujon je osolený. Trocha podusíme, potom pridáme asi jednu lyžicu celozrnnej múky na zahustenie.
-
6
nakoniec do kaše vmiešame lyžicu kyslej smotany.
-
7
K brokolicovej kaši sa hodí zemiaková kaša, ktorú uvaríme klasicky, s pridaním masla a mlieka. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu