Foto: palokuchki
Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky druh ryby.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 ks |
|
1/2 salky |
|
1 PL |
|
1 salka |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 KL,na drobno sekany |
|
|
|
omacka: | |
3/4 salky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
1 KL |
|
Postup
-
1
File zo pstruha som vysusila, povytahovala kosticky, osolila a okorenila.
-
2
Razny chlieb som si nakrajala na male kocky 1/1cm. Spolu s piniovymi orieskami som si ho poprazila na oleji.
-
3
Mrazeny spenat som si poukladala na rybu. Ak pouzijeme cerstvy spenat, dobre je ho na par minut sparit.
-
4
V miske som si zmiesala oprazene chlebikove kocky, oriesky, vajce, postruhanu citronovu koru a kopor. Zmes som osolila, okorenila citronovym korenim a rozlozila na rybu.
-
5
Platky ryby som prelozila na trikrat a zviazala.
-
6
Na pripravene zviazane file som ulozila platky masla. Rybu som prikryla alobalom a piekla vo vyhriatej rure 190C 30 minut.
-
7
Odokrytu rybu som este zapiekla 5 minut.
-
8
Na koniec som si uvarila omacku: Do vody som dala spenat, pridala som vino a nechala som odkryte vriet asi 2-3 minuty. Odlozila som zo sporaka a rozmixovala ponornym mixerom. Osolila, okorenila a dala znovu varit. Do omacky som pridala kyslu smotanu a este som ju zahustila maizenou. Omacku som potom este dochutila troskou cukru a citronovou stavou.
Diskusia k receptu