Naplnené zapečené rybie filé fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 15. januára 2011

Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky druh ryby.

2
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
1/2 salky
1 PL
1 salka
1 PL
1 ks
1 KL
1 KL,na drobno sekany
omacka:
3/4 salky
2 PL
2 PL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    File zo pstruha som vysusila, povytahovala kosticky, osolila a okorenila.

    Naplnené zapečené rybie filé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Razny chlieb som si nakrajala na male kocky 1/1cm. Spolu s piniovymi orieskami som si ho poprazila na oleji.

    Naplnené zapečené rybie filé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrazeny spenat som si poukladala na rybu. Ak pouzijeme cerstvy spenat, dobre je ho na par minut sparit.

    Naplnené zapečené rybie filé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V miske som si zmiesala oprazene chlebikove kocky, oriesky, vajce, postruhanu citronovu koru a kopor. Zmes som osolila, okorenila citronovym korenim a rozlozila na rybu.

    Naplnené zapečené rybie filé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Platky ryby som prelozila na trikrat a zviazala.

    Naplnené zapečené rybie filé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na pripravene zviazane file som ulozila platky masla. Rybu som prikryla alobalom a piekla vo vyhriatej rure 190C 30 minut.

    Naplnené zapečené rybie filé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Odokrytu rybu som este zapiekla 5 minut.

    Naplnené zapečené rybie filé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na koniec som si uvarila omacku: Do vody som dala spenat, pridala som vino a nechala som odkryte vriet asi 2-3 minuty. Odlozila som zo sporaka a rozmixovala ponornym mixerom. Osolila, okorenila a dala znovu varit. Do omacky som pridala kyslu smotanu a este som ju zahustila maizenou. Omacku som potom este dochutila troskou cukru a citronovou stavou.

    Naplnené zapečené rybie filé (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

2010
To su same dobre veci to musi byt super...
danculka
už ,som hovorila,že rybky môžem,na aký koľvek spôsob...
evanaaa
Palokuchki, výborné. Len tie píniové oriešky ak by som mala, zjedla by som ich len samotné a nedávala do plnky. Nemôžem na ne natrafiť, aby som ich ochutnala.
jerica
perfektné, len pre seba by som ryby robila , môj Janko má rád ryby u susedov aj to musia byť ďaleko, :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia