Kuracie prsia na zeleninovom ragú fotorecept

marosxxx - fotkamarosxxx, 15. januára 2011
Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept)
Foto: marosxxx

Milujem Tento recept, pochádza z Anglicka a pretože si myslím, že si zaslúži iný technologický postup, než ten, akým sme ho pripravovali, rozhodol som Zobraziť celý popisMilujem Tento recept, pochádza z Anglicka a pretože si myslím, že si zaslúži iný technologický postup, než ten, akým sme ho pripravovali, rozhodol som sa ho prerobiť aj ozvláštniť dostupnými surovinami. Dnes toto výnimočné jedlo pripravujem hosťom reštaurácie v ktorej pracujem a je to pre mňa vždy veľká výzva, pretože je veľmi chutné, plné farieb a nádherne prírodné. Všetkým prajem dobrú chuť!

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g, (rezne)
220 g
250 g
250 g
2 ks
5 strúčikov
320 g
15 g
5 g
2 g
70 ml
400 g
100 ml
100 ml
10 g, zelená




Postup

  1. 1

    Sústredíme si suroviny na jedno miesto, budeme tak oveľa rýchlejší.

    Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rozohriatéj panvici vložíme baklažán a cukinu.

    Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počkáme kým nezačnú tancovať, prilejeme 50ml olivového oleja, vložíme cherry paradajky, prehodíme na panvici,

    Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme lupienky z cibuli a cesnak, ktorý je nakrájaný na väčšie kúsky,

    Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    prilejeme paradajkový pretlak, biele víno, pridáme červenú fazuľu, osolíme, okoreníme a krátko povaríme.

    Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuracie prsia zbavíme blán, opracujeme si ich na 120g plátky, umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme, naklepeme a okoreníme grilovacou zmesou,

    Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na rozohriatu panvicu s mriežkou nalejeme olivový olej, opečieme kuracie prsia z oboch strán, a na chvíľu ich vložíme na hotové ragú.

    Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prichádza finálna a najkrajšia časť, na pripravený teplý tanier rozložíme za hrsť lístkov baby špenátu,(čerstvý iba prepláchnutý pod studenou vodou, je bohatý na vitamíny a minerály, hlavne železa) na ne ragú a opečené kuracie prsia, ozdobíme petržlenovou vňaťou a čo najrýchlejšie podávame.

    Kuracie prsia na zeleninovom ragú (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

2010
Perfektne po sviatkove...
alexdidi
Pekné, jednoduché, rýchle, zdravé....urobíme....vítam Ťa medzi nami Varecháčmi a teším sa na ďalšie Tvoje recepty....
evusik
krásne, lahodiace oku ako od profesionála :-)
ketty3811
pekné,farebné a jednoduché.Tiež ťa vítam medzi nami a teším sa na ďalšie recepty.:-)
marosxxx
Ďakujem veľmi pekne, vynasnažím sa, aby som tvoril žiadané recepty z ktorých budú mať vareškovia radosť, budú jednoduché a hlavne zdravé...
tinca
zdá sa veľa surovín, ale recept je na prípravu jednoduchý a ešte aj krááásne vyzerá. Takže ukladám do KK @marosxxx vitaj
marosxxx
Ďakujem veľmi pekne, som rád, že sa Vám recept páči, také pekné komentáre som nečakal...
marianne69
....toto bude fajnoveeee....vsetko co lubime...a hlavna fotka na zozratie:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Recept sa páči aj mne. Také jednoduché a zároveň zdravé a sviatočné.
Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia