Foto: marosxxx
Milujem Tento recept, pochádza z Anglicka a pretože si myslím, že si zaslúži iný technologický postup, než ten, akým sme ho pripravovali, rozhodol som Zobraziť celý popisMilujem Tento recept, pochádza z Anglicka a pretože si myslím, že si zaslúži iný technologický postup, než ten, akým sme ho pripravovali, rozhodol som sa ho prerobiť aj ozvláštniť dostupnými surovinami. Dnes toto výnimočné jedlo pripravujem hosťom reštaurácie v ktorej pracujem a je to pre mňa vždy veľká výzva, pretože je veľmi chutné, plné farieb a nádherne prírodné. Všetkým prajem dobrú chuť!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
480 g, (rezne) |
|
220 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
320 g |
|
15 g |
|
5 g |
|
2 g |
|
70 ml |
|
400 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
10 g, zelená |
|
Postup
-
1
Sústredíme si suroviny na jedno miesto, budeme tak oveľa rýchlejší.
-
2
Do rozohriatéj panvici vložíme baklažán a cukinu.
-
3
Počkáme kým nezačnú tancovať, prilejeme 50ml olivového oleja, vložíme cherry paradajky, prehodíme na panvici,
-
4
pridáme lupienky z cibuli a cesnak, ktorý je nakrájaný na väčšie kúsky,
-
5
prilejeme paradajkový pretlak, biele víno, pridáme červenú fazuľu, osolíme, okoreníme a krátko povaríme.
-
6
Kuracie prsia zbavíme blán, opracujeme si ich na 120g plátky, umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme, naklepeme a okoreníme grilovacou zmesou,
-
7
Na rozohriatu panvicu s mriežkou nalejeme olivový olej, opečieme kuracie prsia z oboch strán, a na chvíľu ich vložíme na hotové ragú.
-
8
Prichádza finálna a najkrajšia časť, na pripravený teplý tanier rozložíme za hrsť lístkov baby špenátu,(čerstvý iba prepláchnutý pod studenou vodou, je bohatý na vitamíny a minerály, hlavne železa) na ne ragú a opečené kuracie prsia, ozdobíme petržlenovou vňaťou a čo najrýchlejšie podávame.
Určite vyskúšam.