Foto: dorisa
Kúpila som krkovičku a nevedela som, čo z nej. Napadlo ma,že bude dobré zas urobiť živánsku. Dnes bola na obed.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Krkovičku umyjeme,naklepeme, pokrájame si cibuľu, slaninku a klobásku na plátky.
-
3
Na alobal položíme jednotlivé mäská , potom osolíme,okoreníme, potrieme horčicou a kvapneme trocha kečupu na každy plátok. Každé mäsko na iný alobal.
-
4
Potom na mäsko navrstvíme pokrajanú klobásku, cibuľu a slaninku.
-
5
Na koniec na vrch dáme pokrájané zmiaky, ktoré osolíme a posypeme rascou mletou. Možeme pokvapkať olivovým olejom.
-
6
Jednotlivé mäsá na alobale zabalíme a dáme do pekáča, ktorý podlejeme vodou. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 45 minút.
-
7
Potom balíčky rozbalíme a nechame dopliecť,aby sa zemiaky opiekli. Zapekáme cca 15 minút.
-
8
Jedlo je upečené, prenesieme ho na tanier,kde si každy može dochutiť, čím chce, pripadne podávame k nemu kyslú uhorku.
-
9
K obedu pasuje aj vychladené pivečko.
Zemiaky navrch a otvorené zapiecť - úžasné!!!
:-)