Olivové lievance vo vínovej omáčke

Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 15. januára 2011
Olivové lievance vo vínovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

2 dl
100 g
2 vajcia
 štipka
20 g
30 g
50 g
50 g
1 dl
40 g
5 g
30 g




Postup

  1. 1

    Z múky, mlieka, cukru, droždia, soli a vajec urobíme tuhšie cesto, ktoré necháme chvíľku nakysnúť. Pridáme olivy a upražíme lievance.

  2. 2

    Na vyhriatu panvicu dáme med, ktorý necháme speniť. Pridáme víno, čierne korenie a trocha soli.

  3. 3

    Necháme to prevrieť a nakoniec pridáme stuhnuté maslo, ktoré omáčku zahustí. Lievance môžeme podávať s listovým šalátom.

Diskusia k receptu

vcelka
Toto je veľmi dobré, u som si to uvarila - upiekla. Jednoduché rýchle a uriginálne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia