Foto: frona
Často robievam paprikáš z kuraťa, lebo môj zať, vnuk a manžel ho majú veľmi radi. Dnes som ho skúsila urobiť z morčacieho krídla... bol Zobraziť celý popisČasto robievam paprikáš z kuraťa, lebo môj zať, vnuk a manžel ho majú veľmi radi. Dnes som ho skúsila urobiť z morčacieho krídla... bol celkom fajn, no kuraciemu sa nevyrovná. Ale aj tak sa s vami podelím o recept.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľku do zlatista
-
2
Prudko opečieme mäso a pridáme koreniny(mleté korenie, rasca,červená paprika) a soľ. Podlejeme vodou
-
3
Zavrieme tlakový hrniec a varíme niečo cez hodinu. Morčacie krídlo bolo dosť tuhé
-
4
Keď sa mäsko uvarí, oberieme ho od kostí, urobíme omáčku tak, že do šťavy dáme múku, smotanu a mlieko. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme a povaríme asi tak 5 minút.Dochutíme vegetou a polievkovým korením. Potom vložíme mäsko späť do omáčky. Podávame s haluškami.
Diskusia k receptu