Morčací paprikáš fotorecept

frona - fotkafrona, 16. januára 2011
Morčací paprikáš (fotorecept)
Foto: frona

Často robievam paprikáš z kuraťa, lebo môj zať, vnuk a manžel ho majú veľmi radi. Dnes som ho skúsila urobiť z morčacieho krídla... bol celkom fajn, no kuraciemu sa nevyrovná. Ale aj tak sa s vami podelím o recept.

15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks, väčšia
1 dcl
 podľa potreby
250 ml
250 ml
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku do zlatista

    Morčací paprikáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prudko opečieme mäso a pridáme koreniny(mleté korenie, rasca,červená paprika) a soľ. Podlejeme vodou

    Morčací paprikáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zavrieme tlakový hrniec a varíme niečo cez hodinu. Morčacie krídlo bolo dosť tuhé

    Morčací paprikáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa mäsko uvarí, oberieme ho od kostí, urobíme omáčku tak, že do šťavy dáme múku, smotanu a mlieko. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme a povaríme asi tak 5 minút.Dochutíme vegetou a polievkovým korením. Potom vložíme mäsko späť do omáčky. Podávame s haluškami.

Diskusia k receptu

danculka
Mám rada paprikáš,či kurací,či bravčový,ja síce smotanu nedávam,ale určite by mi nevadila,dík....
dorisa
Mám rada takéto jedlá, a z hydiny najviac.
evanaaa
Včera sme práve dojedli, síce nie paprikáš, ale perkelt ( ten je bez smotany), k tomu som robila celozrnnošpaldové cestoviny. Bolo tho aj pre šesť ľudí, ja tak varím pre nás dvoch.