Mäsové veže pod perinou

evanaaa - fotkaevanaaa, 17. januára 2011 23:59
Ďalšie recepty »

Tento recept kedysi dávali v istej TV relácii A objavil sa aj tu, ale ja som ho robila ešte pred tým a trochu som ho pozmenila. Rozpočet dávam pre štyri osoby, ale dá sa prispôsobiť. Recept na zemiakové pyré, ktoré je potrebné, som nedala, dúfam, že ho poznáte.

4
porcie
30-35 min
na 180 °C

Suroviny

4 rezne
4 rezne
4 plátky
4 ks
10 dkg, strúhaný
1 ks,, väčšie
 asi z 1,2 kg zemiakov
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na panvicu nalejeme trochu oleja, osmažíme na ňom najprv surovú krkovičku, odložíme zatiaľ do tepla, potom si osmažíme údenú krkovičku. Do zapekacej nádoby si dáme trochu oleja z panvice a položíme najprv prvú krkovičku. Jablko si umyjeme a prekrojíme aj so šupkou na štyri plátky. Krkovičku dáme vedľa seba a na každý rezeň jeden plátok jablka. Potom na to dáme zasa údenú krkovičku, na ňu zasa plátok taveného syra. Všetko to prikryjeme vopred uvareným zemiakovým pyré a lyžico, lebo menšou žufankou namočenou v oleji urobíme štyri jamky nad každým rezňom a do nich vyklepneme vajíčka. Potom posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry asi na pol hodiny, aby sa nám syr rozpustil a vajíčka stuhli. Syr môže byť ementál, čedar alebo eidam. Zabudla som - stred jabĺčok vyrežeme. V pôvodnom recepte sa dával ananás z konzervy, ale ten sa mi zdal sladký, jablko sa mi viac hodilo. K tomu si môžme dať kapustový alebo iný šalát.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist