Mäsové veže pod perinou

evanaaa - fotkaevanaaa, 17. januára 2011

Tento recept kedysi dávali v istej TV relácii A objavil sa aj tu, ale ja som ho robila ešte pred tým a trochu som Zobraziť celý popisTento recept kedysi dávali v istej TV relácii A objavil sa aj tu, ale ja som ho robila ešte pred tým a trochu som ho pozmenila. Rozpočet dávam pre štyri osoby, ale dá sa prispôsobiť. Recept na zemiakové pyré, ktoré je potrebné, som nedala, dúfam, že ho poznáte.

4
porcie
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 rezne
4 rezne
4 plátky
4 ks
10 dkg, strúhaný
1 ks,, väčšie
 asi z 1,2 kg zemiakov




Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme trochu oleja, osmažíme na ňom najprv surovú krkovičku, odložíme zatiaľ do tepla, potom si osmažíme údenú krkovičku. Do zapekacej nádoby si dáme trochu oleja z panvice a položíme najprv prvú krkovičku. Jablko si umyjeme a prekrojíme aj so šupkou na štyri plátky. Krkovičku dáme vedľa seba a na každý rezeň jeden plátok jablka. Potom na to dáme zasa údenú krkovičku, na ňu zasa plátok taveného syra. Všetko to prikryjeme vopred uvareným zemiakovým pyré a lyžico, lebo menšou žufankou namočenou v oleji urobíme štyri jamky nad každým rezňom a do nich vyklepneme vajíčka. Potom posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry asi na pol hodiny, aby sa nám syr rozpustil a vajíčka stuhli. Syr môže byť ementál, čedar alebo eidam. Zabudla som - stred jabĺčok vyrežeme. V pôvodnom recepte sa dával ananás z konzervy, ale ten sa mi zdal sladký, jablko sa mi viac hodilo. K tomu si môžme dať kapustový alebo iný šalát.

Diskusia k receptu

duschko
Velmi zaujimavy recept. Dufam, ze aj velmi chutny. Pokial je tam maso, tak to sa mi vzdy pozdava. Ukladam do MKK a urcite vyskusam.
remcula
Já už jsem něco podobného dělala a bylo to fakt dobré. To jablko v takovém jídle nemá chybu.
palokuchki
No to vyzera velmi chutne. Mne sa tam tiez viacej paci to jablko. Ukladam a vyskusam.
hubata
áno, jabĺčko to osvieži, máš pravdu že ananás je sladký
pacik
Kukla som na tvoje recepty a tu aká mňamka, ukladám :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia