Rybie filety v cestíčku fotorecept
Foto: evusik
Toto jedlo milujem. Bodka. Niet čo dodať.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si cestíčko. Vajíčka rozhabarkujeme v mlieku. Ja pridávam aj sódovú vodu, alebo minerálku - skrátka niečo s bublinkami. Ak nemám bublinkovú vodu, pridám štipku prášku do pečiva. Postupne pridávame hladkú múku, až nám vznikne riedke cestíčko ako na palacinky. Pridáme koreniny a semienka.
-
2
Filety z ryby si naporcujeme a osolíme. Ponárame ich do cestíčka....
-
3
... a vysmážame na rozpálenom oleji.
-
4
Podávame zo zemiakmi, tatarskou omáčkou alebo dresingom. Ja si robím len taký jednoduchý dresing z jogurtu, nakrájanej tvrdej časti rajčiny (bez dužiny) petržlenovej vňaťky, kôpru a trocha soli. A takto to vyzerá na mojom tanieri: trochu zemiakov a dresingu a vééééľa rybky :-)
Bodka.
ty nie si na vine..vinný je výrobca..drobný rybí odpad "zlepí-zlisuje"..ked sa rozmrazí-rozpadá sa..bo je tam plno vody..
rada by som sa mýlila-aj pre nás je už filé temer nejedlé-snažím sa kupovať drahšie-bez vody..
možno ti niekto skúsenejší dá inú odpoveď..
nebuď smutná-opraž kúsky..zalej rozšľahaným vajíčkom-a máš rybiu omeletu..:-)
je to tak ako to už napísali @radost a @radox1 všetko je to o rybe, záleží len na tom čo kúpiš, ja už kupujem iba chladené ryby, poučila som sa, že tie mrazené za moc nestoja a filé už nekupujem vôbec...
@radox1 tento recept som pridávala pred 6 rokmi a asi sme to tu tak striktne neriešili lebo nikto ma neupozornil na chybu, aj keď máš samozrejme pravdu, že som to nerobila z filé ale z filetov určite z tresky, lebo tú občas kupujem.
Dakujem mama mi kazala vyprazit v trojobale chcela som vyskusat nieco nove no som ostala sklamana a smutna ale nevadi vyskusam niekedy s ryb ktore nebudi mrazene a uz nie z file
ja by som to prepisal na filet,lebo je to dobry recept,a nabada ku kupe toho odpadu.
To je mytus o nemrazenych rybach vsetky boli zmrazene len ich kvalitne rozmrazili v samoske a vela si uctuju za to. Nehovorim o kupe rybacej fasirky co sa vola file ale o kvalitnom filete. Ten sa da aj doma dobre rozmrazit a stoji o polovicku menej. Kdo chce kupit nemrazenu rybu musi byvat v pristave a cakat ked prichadzaju rybarske lode-)
www.dailymail.co.uk/femail/food/article-4925872/The-superma...
aby som pravdu povedala do prepisovania sa moc nehrnem, predovšetkým to dlho trvá, treba požiadať redakciu o "odomknutie" receptu a tak :) a už vôbec si nemyslím, že to niekoho odradí od kúpy lacnej a nekvalitnej ryby... ja viem, osveta :) ale to je ako s vegetou, kto chce ten si ju nasype všade a je úplne jedno či je v recepte napísaná alebo nie :(
veď to... každý kto bol na dovolenke pri mori a ochutnal rybu kúpenú na tržnici priamo od rybára vie o čom je reč... ale to platí o všetko čo sa dováža, preváža, mrazí, chladí, solí, napichuje vodou atď. atď.
Recept sme upravili: filé nahradili filetami.
ďakujem :)))))
Este jeden maly technicky problem. Kvalitne cerstve ryby su velmi drahe. Odkostene cerstve filety zacinajuca cena je tak od15 eciek za kilo. Tu je priklad cerstva placatica 36 libier kilo.
www.fishforthought.co.uk/cornish-sole.html...
ja mám asi ten istý problém, lebo veľa vecí ktoré veľmi ľúbim sú drahé a to hovorím len o jedle, to nehovorím o topánkach a kabelkách :-)
Postupuj tak ak píše autorka receptu v prvej časti, k hladkej múke pridaj sódu, trochu sóda bikarbóny a trochu ryžovej múky. Ryžovú múku si nájdeš na internete,stojí okolo 2€ + poštovné.Tento postup som odpozeral v českom televíznom programe Kluci v akci pod názvom Fish and chips.Na videu uvidíš aké mať byť husté cesto