Vyprážaná ryba
Vyprážaná ryba

Rybie filety v cestíčku fotorecept

evusik - fotkaevusik, 16. januára 2011
Rybie filety v cestíčku (fotorecept)
Foto: evusik

Toto jedlo milujem. Bodka. Niet čo dodať.

15 minút
príprava

Suroviny

Cestíčko:
2 dl
1 dl
2 ks
5 - 6 PL
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cestíčko. Vajíčka rozhabarkujeme v mlieku. Ja pridávam aj sódovú vodu, alebo minerálku - skrátka niečo s bublinkami. Ak nemám bublinkovú vodu, pridám štipku prášku do pečiva. Postupne pridávame hladkú múku, až nám vznikne riedke cestíčko ako na palacinky. Pridáme koreniny a semienka.

    Rybie filety v cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Filety z ryby si naporcujeme a osolíme. Ponárame ich do cestíčka....

    Rybie filety v cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a vysmážame na rozpálenom oleji.

    Rybie filety v cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame zo zemiakmi, tatarskou omáčkou alebo dresingom. Ja si robím len taký jednoduchý dresing z jogurtu, nakrájanej tvrdej časti rajčiny (bez dužiny) petržlenovej vňaťky, kôpru a trocha soli. A takto to vyzerá na mojom tanieri: trochu zemiakov a dresingu a vééééľa rybky :-)

    Rybie filety v cestíčku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
@evusik a ver mi, že to vyzerá na tom tanieri super a aj tak chutí, toto je moja chuť, bodka:-))) Ukladám ako všetko od teba...
dorisa
Velmi pekný receptík, podarila sa ti rybka. Milujem tresku a pstruhy, iné nič.
2010
Aj u nas cesticko na ryby, trojobal na maso .
Bodka.
tatranka
Chutný recept.Musím vyskúšať tvoje ochutené cesto.Robím ho len so soľou.
jerica
Robievam ryby, rezne v cestíčku, ako kedy dám koreniny,najskôr dám do hladkej múky,potom do cestíčka. Foto ako návnada, super:-)
hombrero
urobil som podla recptu, a mozem potvrdit ze je to dobre, trosku zmena oproti klasickej rybe v trojobale, ja som mal to cesticko bud riedsie alebo malo ryb, nakolko mi este vela ostalo, tak som narychlo ocistil jednu velku cibulu, celu nakrajal na pruhys iroke ako prst a rozobral na akoze prstene a jednotlive som macal do cesticka a vyprazal tzv. (onion rings), velmi dobre to bolo....vdaka za recept
rona33
Cestíčko bolo výborné. Mňam. Len tak budem robiť rybu.
vanilkova
ahojte, no tento recept ma inšpiroval na preskúmanie mrazáku..:-) Zistila som že tam mám mrazené filé...tak som išla na to...tiež sa mi zdalo že cestíčko bolo trochu riedke, tak som pridala viac múky...no len to moje filé bolo ako špongia nasiaknutá vodou, tak si viete predstavit čo to robilo na rozpálenom oleji...:-O no nejako som to dobojovala, a so zostatku cestíčka som urobila také platičky( cestíčko som zmiešala so strúhankou na hustú hmotu)...bolo to chutné...normalne mi chutila viac ta moja placka z cesticka ako to vodové filé:-D ale pochutnali sme si a semiačka tomu dodali taký zdravý punc:-)))
evusik
@vanilkova myslím, že to všetko záleží od toho z akej ryby bolo to filé, všeobecne mrazené filé je problém, pretože je veľmi nasiaknuté vodou a keď tá voda rozmrzne nezostane z filé nič.... ja som asi pred rokom kúpila nášmu psovi (dúfam, že tým nikoho neurazím) pangasa, bol najlacnejší a ešte aj v akcii a ja som kúpila hneď 5 balíkov lebo náš pes mal vážne zdravotné problémy a mal prísnu diétu. Tak som to filé uvarila a keď voda zovrela, len biela pena zostala na povrchu a ryba nikde, úplne vážne... precedila som to cez sitko a nič, len také šlaminy z celého sáčku... takže toto ľudia jedia!!!! preto pangasia nekupujem, keď už mám kupovať mrazenú rybu tak kupujem tresku a sem tam dostaneme čerstvú rybu a to je najlepšie...
nikolett4321
Cestičko bolo riedke, ale nevadí tak som pridala k tým 6Pl hl. múky ešte 4PL a dala som prášok do pečiva
evusik
@nikolett4321 v recepte, v bode 1 píšem, že cestíčko má byť redšie také palacinkové... po usmažení je cestíčko ľahké, nadýchané... zatiaľ čo husté cestíčko je také mazľavé... mám s tým skúsenosti a mne také moc nechutí, jedine keď robím černohor tam sa robí také hutné cesto... ale samozrejme každý nech si spraví podľa vlastnej chuti :)
drobulik22
Dobry den neviem co som urobila zle isla som podla navodu ale ked som mala vyprazat tak sa mi to cele rozpadlo :( poradte prosim
radost
@Drobulik22 (4.12.2017 16:17)

ty nie si na vine..vinný je výrobca..drobný rybí odpad "zlepí-zlisuje"..ked sa rozmrazí-rozpadá sa..bo je tam plno vody..
rada by som sa mýlila-aj pre nás je už filé temer nejedlé-snažím sa kupovať drahšie-bez vody..
možno ti niekto skúsenejší dá inú odpoveď..
nebuď smutná-opraž kúsky..zalej rozšľahaným vajíčkom-a máš rybiu omeletu..:-)
1x evusik
radox1
hm,ja vidim na obrazku c.2 pekny filet,tak preco file?a kedze pomlete file plne vody je uz financne skoro na urovni filetov,treba ho ignorovat.
1x evusik
radox1
myslel som samozrejme chladenych,lebo tie mrazene su takisto plne vody.
evusik
@Drobulik22
je to tak ako to už napísali @radost a @radox1 všetko je to o rybe, záleží len na tom čo kúpiš, ja už kupujem iba chladené ryby, poučila som sa, že tie mrazené za moc nestoja a filé už nekupujem vôbec...

@radox1 tento recept som pridávala pred 6 rokmi a asi sme to tu tak striktne neriešili lebo nikto ma neupozornil na chybu, aj keď máš samozrejme pravdu, že som to nerobila z filé ale z filetov určite z tresky, lebo tú občas kupujem.
drobulik22
@Radost (4.12.2017 16:47)

Dakujem mama mi kazala vyprazit v trojobale chcela som vyskusat nieco nove no som ostala sklamana a smutna ale nevadi vyskusam niekedy s ryb ktore nebudi mrazene a uz nie z file
radox1
@Evusik (4.12.2017 17:20)

ja by som to prepisal na filet,lebo je to dobry recept,a nabada ku kupe toho odpadu.
1x leaela
2010
@Drobulik22 (4.12.2017 17:23)
To je mytus o nemrazenych rybach vsetky boli zmrazene len ich kvalitne rozmrazili v samoske a vela si uctuju za to. Nehovorim o kupe rybacej fasirky co sa vola file ale o kvalitnom filete. Ten sa da aj doma dobre rozmrazit a stoji o polovicku menej. Kdo chce kupit nemrazenu rybu musi byvat v pristave a cakat ked prichadzaju rybarske lode-)
 www.dailymail.co.uk/femail/food/article-4925872/The-superma...

evusik
@Radox1 (4.12.2017 17:34)

aby som pravdu povedala do prepisovania sa moc nehrnem, predovšetkým to dlho trvá, treba požiadať redakciu o "odomknutie" receptu a tak :) a už vôbec si nemyslím, že to niekoho odradí od kúpy lacnej a nekvalitnej ryby... ja viem, osveta :) ale to je ako s vegetou, kto chce ten si ju nasype všade a je úplne jedno či je v recepte napísaná alebo nie :(
evusik
@2010 (4.12.2017 17:56)

veď to... každý kto bol na dovolenke pri mori a ochutnal rybu kúpenú na tržnici priamo od rybára vie o čom je reč... ale to platí o všetko čo sa dováža, preváža, mrazí, chladí, solí, napichuje vodou atď. atď.
evusik
@2010 (4.12.2017 18:22)

ja mám asi ten istý problém, lebo veľa vecí ktoré veľmi ľúbim sú drahé a to hovorím len o jedle, to nehovorím o topánkach a kabelkách :-)
1x haji
engie
Mne sa to tiez dnes nevydarilo, robila som z file z tresky, rozmrazila som a riadne vysusila, praveze to ani nebolo vodove. Cesticko sa mi moc nechcelo prilepit na rybu a cele sa to prilepilo na panvicu, aj ked bola rozohriata, takze zostala ryba a obal prilepeny na panvici. Kde som spravila chybu? Uz som z toho smutna lebo sa mi nedari urobit chutnu rybku, skusala som uz rozne recepty.
radox1
pouzi filety cerstveho pstruha,a tento problem mat nebudes.
mathias
@Engie (9.3.2018 14:43)

Postupuj tak ak píše autorka receptu v prvej časti, k hladkej múke pridaj sódu, trochu sóda bikarbóny a trochu ryžovej múky. Ryžovú múku si nájdeš na internete,stojí okolo 2€ + poštovné.Tento postup som odpozeral v českom televíznom programe Kluci v akci pod názvom Fish and chips.Na videu uvidíš aké mať byť husté cesto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia