Foto: mariaklara
Táto kaša sa u nás varí keď je sobota a nieje čas na veľké vyváranie. Doma sme ju zahusťovali len múkou. Pred nejakými 20-tymi Zobraziť celý popisTáto kaša sa u nás varí keď je sobota a nieje čas na veľké vyváranie. Doma sme ju zahusťovali len múkou. Pred nejakými 20-tymi rokmi mi bývalá kolegyňa povedala "Skús ju okrem múky zahustiť aj jačmennými krúpkami". Skúsila som, od vtedy ju robím tak. A viete prečo sa volá "Fučka"? No predsa preto, že keď sa zahusťuje, tak si odfukuje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a postavíme variť. Osolíme až po 10min. keď budú vrieť.
-
2
Medzi tým si usmažíme na oleji alebo na masti cibuľku.
-
3
Potom si umyjeme jačmenné krúpy, vodu zlejeme a vsypeme do zemiakov.
-
4
Varíme spolu asi 8-10 min.
-
5
Ak sú už zemiaky s krúpami celkom mäkké, roztlačíme ich a prisypeme múku. Premiešavame a vtedy si kaša odfukuje. No a "Fučka" je hotová. Dobrú chuť!
Tu spotrebujem veľa, veľa cibuľky. Je božská natretá na sedviči. Keď
zostane na večeru tak ju zmiešam s cibuľkou od obeda a tá sa už len
natiera na chleba. Zápíjame nápojom mlieko, jogurt, smotana, všetko
rozmixované. A ak náhodou zostane na ráno tak ju vkladám kávovou
lyžičkou / aj s cibuľkou / do vretého mlieka zriedeného slanou vodou.