Foto: jody
Viackrát tu na vareche bol recept s kuracím mäsom marinovaným v jogurte a tak som sa nechala inšpirovať, trochu po svojom. :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Začíname deň dopredu a nachystáme si suroviny.
-
2
Kuriatko naporcujeme ako sme zvyknutí. Z jogurtu, medu, chilli omáčky a petržlenovej vňate vymiešame marinádu. Nesoliť!
-
3
Mäsko naložíme do marinády, vrch jemne poprášime škoricou a šup šup do chladničky, kde ho necháme do rána pospať pod perinkou.
-
4
Na druhý deň napucujeme hromadu zemiakov, nakrájame na krížalky a vysypeme na poolejovaný papier na pečenie. Posolíme, posypeme ľanovými semiačkami a dáme piecť.
-
5
Sem tam premiešame a pečieme, až kým nie sú takéto ohromne dobré. :-)
-
6
Piekla som v konvektomate, takže ho treba najskôr poriadne zohriať a potom tam milé kuracie kúsky šupnúť.
-
7
Pečieme 45 minút na 200 stupňoch a po 15-tich minútach obraciame. A čumíme na to ako do televízora. :-)
-
8
A keď už máme všetko pekne napečené...
-
9
...servírujeme s pečenými zemiačkami a zeleninovou oblohou. Na hlavnom obrázku je kuriatko až o deň neskôr, keď sme pojedli pečené zemiaky a tak je podávané s kašou a so všetkou jogurtovou marinádou, ktorú som spolu s mäsom upiekla.
-
10
Dobrú chuť! :-)
Zemiaky som piekla v trúbe preto, lebo som ich piekla veľa a do konvektomatu sa naraz také množstvo nevojde. A kuriatko sa samozrejme dá piecť normálne v trúbe, len potom odporúčam naspodok trochu tuku.
A áno, toto je konvektomat: www.tvproducts.sk/konvektomat...