Rizoto z bravčového mäsa

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 16. januára 2011

Výhodou je, že použijete len jeden hrniec :)

5
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
50 g
50 g
50 g
20 g, strúhaný
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko nakrájame na kocky.Medzitým opražíme cibuľu,postupne pridávame mäso.Keď je opražené, pridáme soľ,korenie,papriku,rascu a zalejeme vodou a dusíme.

  2. 2

    Keď je mäso takmer hotové,pridáme zeleninu - nemusí byť len táto uvedená v recepte , každému predsa chutí niečo iné :)

  3. 3

    Pridáme premytú ryžu a dodusíme. Pri podávaní posypeme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Už som dávno nerobila takéto rizoto, je na čase.robím podobne, síce bez zeleniny, ale dám ju tam ako ty, akurát bez rasce, keďže tam ide tá ryža, už mi tam nepasuje. A pridám aj hríbiky, už sa teším.
duschko
Rizoto mam velmi rad. Najcastejsie z bravcoveho. Len postup mam trosku iny a to tak, ze do uvarenej ryze davam hotove masko. Takto sa snazim odhadnut ten "spravny", podla mna, pomer medzi ryzou a maskom.
dorisa
Ja tiež robím rizoto, také naše, klasické, v jednom hrnci, tak ,postupne,ako aj ty pridívam suroviny.
evanaaa
Duschko, vyskúšaj v jednom hrnci, ako to dala Hviezdickaz, je dobre, ak ryža pri varení nasiakne šťavou z mäsa, lebo ak je už uvarená, veľa jej nenaberie do seba.
sovka62
Robím presne ako ty, vo veľkom woku a môžem potvrdiť, že je naozaj výborné. Rizoto zo zvlášť uvarenej ryže nikdy nemá takú dobrú chuť, lebo v jednom hrnci ryža nasiakne tú výbornú šťavičku z mäsa a zeleniny. Práve predvčerom sme rizoto dojedli, ale keď vidím recept, tuším by som si dala zase.
violetacamorova
Mám veľmi rada rizoto, ale nikdy som ho nerobila v jednom hrnci, vyskúšam na základe toľkých kladných odporúčaní.
kavicka
Ani ja som to ešte takto nerobila ,už sa teším kedy to vyskúšam,slinky sa mi zbiehajú :-).Ale koľko to mám dať asi vody aby bol pomer ku ryži správny?ono saz nej niečo vyparí ,keď sa mäso dusí...
marienka44
Do rizota patrí ,podla mna, aj majoranka, ktoru davam na zaver, bez dusenia. Priprava, ako vravi, ci píše @Duschko , je dietnejsia.
mikula
Rizoto je najlepšie robiť v jednom hrnci. Dá sa robiľ na platni ale výborné je aj kedˇryžu smäsom dusíme v rúre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia