Langoše - osúchy fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 17. januára 2011

V našej rodine v piatok nejedávame mäso, (dosť ho jeme celý týždeň), po kyslej (mliečnej) polievke patria langoše, po našom osúchy, k obľúbenému Zobraziť celý popisV našej rodine v piatok nejedávame mäso, (dosť ho jeme celý týždeň), po kyslej (mliečnej) polievke patria langoše, po našom osúchy, k obľúbenému jedlu na našom stole.

8-10
porcií
60-70 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 g
220 ml
250 ml
1 1/2 KL
1/2 KL
6 strúčikov
1 -malá kocka
3-4 PL
3/4 kocky
500-750 ml




Postup

  1. 1

    Na spodok do nádoby dáme soľ, preosejeme múku, pridáme rascu a pretlačený cesnak. Do menšej misky pripravíme teplé, osladené mlieko a rozdrobené droždie. Pripravíme kvások.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do múky pridáme kvások, spolu zmiešame a vypracujeme cesto.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom naolejujeme plech, na ktorý dáme 1/2 cesta a naolejovanými prstami robíme bochníčky (ja nepoužívam múku, aby som predišla pripaľovaniu múky). Chvíľku necháme kysnúť.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zohrejeme olej. Znovu si naolejujeme prsty a dlane olejom. Rozťahujeme bochníčky zospodu na veľkosť dezertného tanierika, kladieme na rozohriaty olej a smažíme. Postupne pridávame zvyšné cesto na plech.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smažíme na oleji z jednej strany, obrátime a smažíme do ružova z druhej strany. Ja dávam do horúceho oleja kúsok suchej kôrky alebo surovú mrkvu, to proti prepaľovaniu oleja.

    Langoše - osúchy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Horúce odkladáme na pijavý papier alebo servítky na odsatie zvyšného oleja. Môžu sa podávať s kyslou smotanou, s kečupom, s postrúhaným syrom alebo s tatarkou. Chuti sa medze nekladú. Želám dobrú chuť!

Diskusia k receptu

1ariana
Ja robím podobné a má ich rád aj môj synovec (6-ročný). Vlani sme boli v Schonbrune v ZOO a tam sme si dali ich lángoše. Tie sú úplne iné ako sa pripravujú u nás. Syn si dal párok v rohlíku ale synovec chcel lángoš, ale veľmi mu nechutil a povedal mi, že on neľúbi rakúsky lángoš ale slovenský. Keď si na to spomenieme doma, tak sa na tom vždy zasmejeme, lebo keď to taký malý človek povie s najväčšou vážnosťou je to veľmi milé a úsmevné.
danculka
Ja tiež robím, iné miesia sa zo smotanou a kysnú v chladničke,môžeš si ho urobiť vždy čerstvý,nám dvom doma to vyhovuje,ako naraz veľa...ale vyskúšam aj tvoje z pol dávky,dík...
azza
Ja osúchy robím z cesta na biely koláč. A langoše pripravujem inač.Ale aj ten recept sa mi pači .
dorisa
Langoše-osuchy sa ti vydarili krásne. Ja to nerobievam doma, ale na kupku to mám rada s cesnakom, tatarskou a može byt aj kečup:)
mariaklara
dorisa, cesnak dávam preto do cesta, aby ho tak necítilo z úst. Alebo aby nezaťažil žalúdok, moja dcéra má nízky tlak, tak aj kvôli tomu, lebo cesnak ho znižuje.
bozulka
Také krásne vypečené mám rada,ten postup je zaujímavý.
babula90
do tohto receptu ide aj voda??? Nikde sa nespomína, ale v surovinách je.
mariaklara
Babula90, áno ide tam voda, ak si prejdeš moje recepty, tak skoro v každom mám uvedenú vodu, to kysnuté cesto je také ľahšie, to mi poradil jeden pekár.
valeri
s tým olejom je to dobrý nápad, lebo tá múka na panvici vždy horí. ukladám si ho
hubata
áno, vynikajúci nápad s tým olejom, lebo keď som robila viac (samozrejme ako vždy) tak som olej musela vymieňať.
vareska1
prvý langoš vyzerá ako karnevalová maska - oči - ústa ... myslela som, že je to zámer :-DD ... inak je to zaujímavý recept - cesnak a voda v ceste ... bud. týždeň určite vyskúšam :-) ... a ja tiež cesto vyťahujem naolejovanými rukami ... aspoň sa nepráši pod rukami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia