Zelenina na pašeráckom korení fotorecept

jatanika - fotkajatanika, 16. januára 2011
Zelenina na pašeráckom korení (fotorecept)
Foto: jatanika

Pašerácke korenie obsahuje sezamové semiačka, tymián, oregano, kurkumu, zmes korenia a zeleniny, cukor. Má jemne pikantnú chuť. Táto koreninová zmes je vhodná na dochutenie ryže, na dusenie, pečenie a grilovanie mäsa aj zeleniny. Mám toto korenie rada. Moje je kúpené v Prahe, ale isto sa dá nájsť aj v našich veľkých mestách.

Suroviny

300 g
300 g
1
3 strúčiky
1 lyžica
3 - 4 lyžice
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme. Cuketu, podľa veľkosti, nakrájame na plátky alebo kocky. Ja som mala trocha prerastenú žltú cuketu, ešte zo záhradky. Fazuľku necháme vcelku alebo nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak na plátky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak, pašerácke korenie a opražíme.

    Zelenina na pašeráckom korení (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do základu vložíme cuketu a fazuľku. Naraz alebo postupne. Podľa toho, aké máme suroviny. Ja som dávala naraz. Fazuľku som mala mrazenú, cuketu čerstvú. Podľa chuti osolíme a pridáme horčicu. Zakryté, na slabom plameni, podusíme domäkka.

    Zelenina na pašeráckom korení (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme smotanu a prehrejeme. Môžeme ju však celkom vynechať a dostaneme recept bezlaktózový či vegánsky.

    Zelenina na pašeráckom korení (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame ako prílohu k mäsovým jedlám. Alebo len tak samostatne so zemiakmi, s chlebom či bagetou. Taká rýchlovka.

    Zelenina na pašeráckom korení (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
vyzera to na dobre a lahke jedlo .To korenie si kde kupila? idem coskoro k dcere do Prahy a tak ho pohladam.V nejakom specialnom obchode alebo v supermarkete?

Pridaj komentár k receptu: