Foto: jatanika
Pašerácke korenie obsahuje sezamové semiačka, tymián, oregano, kurkumu, zmes korenia a zeleniny, cukor. Má jemne pikantnú chuť. Táto koreninová zmes je vhodná na dochutenie Zobraziť celý popisPašerácke korenie obsahuje sezamové semiačka, tymián, oregano, kurkumu, zmes korenia a zeleniny, cukor. Má jemne pikantnú chuť. Táto koreninová zmes je vhodná na dochutenie ryže, na dusenie, pečenie a grilovanie mäsa aj zeleniny. Mám toto korenie rada. Moje je kúpené v Prahe, ale isto sa dá nájsť aj v našich veľkých mestách.
Postup
-
1
Zeleninu očistíme. Cuketu, podľa veľkosti, nakrájame na plátky alebo kocky. Ja som mala trocha prerastenú žltú cuketu, ešte zo záhradky. Fazuľku necháme vcelku alebo nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak na plátky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak, pašerácke korenie a opražíme.
-
2
Do základu vložíme cuketu a fazuľku. Naraz alebo postupne. Podľa toho, aké máme suroviny. Ja som dávala naraz. Fazuľku som mala mrazenú, cuketu čerstvú. Podľa chuti osolíme a pridáme horčicu. Zakryté, na slabom plameni, podusíme domäkka.
-
3
Pridáme smotanu a prehrejeme. Môžeme ju však celkom vynechať a dostaneme recept bezlaktózový či vegánsky.
-
4
Podávame ako prílohu k mäsovým jedlám. Alebo len tak samostatne so zemiakmi, s chlebom či bagetou. Taká rýchlovka.
Diskusia k receptu