Vyprážaný volovec fotorecept

tinca - fotkatinca, 15. januára 2011
Vyprážaný volovec (fotorecept)
Foto: tinca

Nedávno pridala do receptov Dorisa vyprážaný syr, i keď mal aj oponentov, pridávam ho aj ja. Kedysi pán Malík v Magazíne chválil tento syr Zobraziť celý popisNedávno pridala do receptov Dorisa vyprážaný syr, i keď mal aj oponentov, pridávam ho aj ja. Kedysi pán Malík v Magazíne chválil tento syr a viem, že sme ho kedysi kupovali veľmi často a patril k mojim obľúbeným. Potom sa načas vytratil a po čase zháňania mám zdroj, kde ho u nás dostať. Tak som ho dnes vypražila a poviem vám že je to lahôdka.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 plát./osoba
 na vyprážanie
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, množstvo neuvádzam, záleží od počtu stolovníkov. Syr si obalíme v trojobale, nesolíme ho je dosť slaný. Obalený syr som dala na 1/2 hod. do mraziaku, čo zabráni roztekeniu syra počas vyprážania.

    Vyprážaný volovec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr potom vypražíme v horúcom oleji a po vypražení necháme stiecť prebytočný tuk na servítkach.

    Vyprážaný volovec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu som podávala varené zemiaky s petržlenovou vňaťkou a tatarskú omáčku. P.S. Viem, že syr vie vypražiť každá gazdinka, ale išlo mi o to dať do pozornosti tento úžasný syr-volovec.

    Vyprážaný volovec (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

klaura
Tinca, voľakedy bol dostať taký okrúhly, asi 7 cm vysoký bochník, na povrchu žltý syr, volal sa Zlato - tiež sa úplne vytratil z našich obchodov ... ten bol určený na vyprážanie, lebo za surova bol dosť slaný ... mala som ho veľmi rada a neroztekal sa ... tento volovec som ešte neskúsila, musím sa po ňom pozrieť, vyskúšam ...
tinca
@klaura skús ho už eidam nebudeš ani chcieť, majú ho na Zapotôčkoch, výrobky Sabi a ešte sú výborné aj tie sabi hrudky, ktoré tam majú aj tie som už vyprážala bielu, ochutenú aj údenú, ale najviac mi chutila tá biela. No ale volovec je volovec, nemá chybu.
danculka
@klaura , ten bol vynikajúci,ja som vždy brala celé koleso@tinca ja tento volovec asi ani nepoznám,nemá to aj iné meno?Vidíš to by mohol hocijaký,čo sa rozteká na chvíľu do mraziaku...
evusik
@tinca tak toto vôbec nepoznám, ten syr sa tak volá, škoda že si neodfotila obal, rada by som vyskúšala @danculka ja dávam každý syr pred vyprážaním do mrazničky, napr. aj Hermelín je to výborný zlepšovák
tinca
@evusik nie je v obale to je vážený syr okrúhly veľký bochník vysoký cca 8-10 cm, tak som nemohla odfotiť obal, ale mám v mraziaku naporcovný na strúhanie, lebo ja s ním aj zepekám, ak s ním budem niečo robiť tak ho odfotím aj surový a pridám ho sem. Ja som to tiež tu viackrát pridala, že krátke zmrazenie obaleného syra zabráni vytekaniu.
evusik
@tinca ďakujem za info, už som si syr pozrela na stránke ktorú pridala @jatanica díky..... to s tým odkladaním obaleného syru do mraziaku som sa naučila na Vareche je to tu priebežne spomínané stále a to je dobre lebo ako vidíš mnohí to ešte nepoznajú :-)
sovka62
@tinca , ty si mi ale narobila chute! Ani by som ho nemusela vyprážať, mne veľmi chutil aj surový. Je to zrejúci syr, ale zreje len na povrchu, ten vrch je veľmi chutný pikantný a vnútro má perlovej farby a veľmi jemnej konzistencie. Eidam je proti nemu naozaj tehla. U nás ho nikdy nebolo dostať, kupovala som ho raz za rok na Agrokomplexe (a riadny kus do mrazničky, aby vydržal) a potom už nebol ani tam. Syr Zlato sa na Slovensku vyrábal len v Trnave, stál 20 korún kilo a na vyprážanie bol naozaj najlepší. Dostať ho ešte aj teraz, určite v Tescu, českej výroby pod názvom Blaťácke zlato.
tatranka
@tinca nech by ktokoľvek a akokoľvek ohováral vysmážaný syr,tak ja budem jeden z obhajcov.Ináč,nevedela som,že keď sa obalený syr dá do mrazáku,tak neviteká.Pre mňa nová,dobrá rada,ďakujem.
A myslím si že syr Zlato o ktorom píše @klaura ,bol na vysmážanie.Teraz je to s dobrým syrom na vysmaženie ťažko.
js9mxd
Já vyprážaný syr nemusím, za študentských časov som ho jedol skoro každý deň, nie že som sa nemohol dojesť, ale preto že stál 6,50 ,-Sk aj s hranolkami. V tej dobe to bolo najlacnejšie jedlo. A ten syr Volovec veru nepoznám, musím ho skúsiť zohnať.
egreska
aj my mame tú predajnu na sídlisku,predavačka nám ho strašne vychvalila a nanutila ,tak sme ho zobrali na skušku ,polovici rodiny chutil,polovici nie...on je taký špecifický,ale mne celkom chutil :-)) vypražit som ho neskušala...
1ariana
Ja mám rada vyprážaný syr akýkoľvek a teraz som si spomenula na dávno zabudnutý syr Zlato, naozaj bol veľmi dobrý na vyprážanie. O syre Volovec som ešte nepočula, ale pozriem sa po ňom v obchodoch. Ale keď pani Sovka hovorí, že u nás v Trnave ho nie je dostať, tak neviem... neviem. Možno niekde inde sa mi podarí kúpiť, lebo často cestujem po Slovensku. Názov určite nezabudnem, lebo moja mama pochádza z Oravy priamo spod Roháčov a jeden kopec sa tak nazýva. Ďakujem za tip. :o)
tinca
Áno ZLATO bolo zlato, ale už nie je ako iné dobré veci, poďakujme vláde, tak volovec je syr moc aromatický, moc zvláštny, ale ja ho mám na ts.NO 1. Je úúúúžasný
tinca
@js9mxd , mne to vôbec nevadí či ľúbiš vypr,syr, alebo nie, ani ja ho nemusím každý deň, ale chcela som dať do pozornosti volovec a ten je asi super aj vyprážanýýý!!!!
palotopol
nechcem propagovat obchodne retazce,ale syr volovec bezne dostat napr. v Carefoure v Bratislave.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia