Milánske rizoto (alebo šafranové)

dora - fotkadora, 17. januára 2011
Milánske rizoto (alebo šafranové)
Foto: dora

Tento recept je síce na rizoto, ale jedná sa o jeho jednoduchšiu obdobu a nakoľko má jemnú chuť, dá sa použiť aj ako príloha Zobraziť celý popisTento recept je síce na rizoto, ale jedná sa o jeho jednoduchšiu obdobu a nakoľko má jemnú chuť, dá sa použiť aj ako príloha napríklad k zeleninovým jedlám na orientálny spôsob alebo aj k mäsovým pokrmom, komu ako chutí.

Suroviny

200 g
6 piestikov
20 g
1/2
1 dcl
3-4 dcl
30 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme vývar. Odlejeme si bokom za naberačku vývaru, v ktorej necháme rozpustiť rozdrvené šafranové piestiky. Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme speniť na panvici. Pridáme ryžu, ktorú necháme pražiť 3 minúty. Prilejeme víno a necháme ho pomaly odpariť. Následne zalejeme vývarom so šafranom a dolejeme mierne nad úroveň ryže.

  2. 2

    Dusíme cca 30 min., kým ryža nie je mäkká, podľa potreby prilievame vývar. (Ja som ešte po dovarení priliala na už suchú ryžu ešte za naberačku vývaru, prikryla pokrievkou a zabalila celé do osušky, aby rizoto ešte nasiaklo a ryža zmäkla).

Diskusia k receptu

evusik
aj keď sa to zdá jednoduché, uvariť dobrú ryžu je umenie a tebe sa to zjavne podarilo, vyzerá mňamkovo .... a tvoje fotky (všetky) sú prekrásne :-)
dora
Dakujem velmi pekne damy. Este sa vsak musim vela ucit aj co sa fotenia tyka, aj varenia.
lyali
Moja čerstvá spomienka na štvrtkovú večeru v Miláne :-) Akurát, že lahodné krémové rizoto bolo spestrené kolieskami zelenej špargle - no jedna báaaseň...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia