Čevabčiči fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 18. januára 2011

Toto je môj prvý samostatný pokus o čevabčiči. Viem,že tam majú byť 3 druhy mletého mäsa - bravčového,hovädzieho a baranieho,ale keďže mám len bravčové , vyskúšam ho teda urobiť len z jedného druhu :)

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400-500 g
2 ks
2 ks
2 strúčiky
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
 varené
  - príloha
  - príloha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s korením,soľou,paprikou,prelisovaným cesnakom,nadrobno pokrájanou cibuľou,majoránkou,vajíčkami.

    Čevabčiči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vytvarujeme šišky a usmažíme na oleji do zlatista.

    Čevabčiči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi , horčicou a na kolieska nakrájanou cibuľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu

evusik
čevabčiči - tak to je klasika našich školských a závodných jedální... normálne si mi narobila chute.... a pekne sa ti podarili :-)
altyn
To som už dávno nejedol, musím urobiť... :-))) A inak aj u nás sa robilo iba z bravčového a kúska hovädzieho. O baranom som ani nepočul... :-)))
dorisa
Veľmi pekne , a určite aj chutne si to pripravila. Tiež som to dávno nevarila, ale rozmýšlala som nad tym. Musím zas niekedy uvariť. Ďakujem za pripomenutie.
strigus
mňam, dávno som nemala, vďaka za inšpiráciu na varenie :)
garanco
Krásne pripravené! Nedávno som varila a hľadala som inšpiráciu na Vareche, ale tieto tam ešte neboli! Ja mám k tomu rada aj cviklu.
stefanm
...troch som pátral po "čevapčiči" a prišiel so k záveru,že skoro všade vám ponúknu 3ks mäska!!!!Prečo?



dorisa
@stefanm , ty sa nezaprieš, vďaka, ale naozaj, prečo? jeden ako predkrm, druhý ako chod a tretí....že na dotlačenie???
duschko
Chutny recept a velmi pekne foto. Ozaj, preco tri ks. Asi na na tanier kvoli prilohe viac nezmesti. Hviezdicaz, vitaj medzi nami na vareche a nech ti to dobre vari a foti.
hortenzia51
ďakujem za inšpiráciu, prave idem variť a mám bravčové-mleté tak šup..na čevabčiči--
hneď aj ukladám do KK.....
frona
@stefanm , ja si myslím, že preto 3 kúsky, že je to z troch druhov mäsa :)))))))) hahahahahahahaha
tetuska
ešte mi k tomu chýba cvikla, už môžem koštovať...
julica
čevabčiči je pre mňa záhadou: fašírky nezjem ani za nič, no čevabčiči zbožňujem, ako je to možné? :)
evanaaa
Tiež som dávno čevabčiči nejedla, ale robím bez cesnaku a majoránky, to už je skôr fašírková zmes, myslím, že čevabčiči je bez toho.A cibuľka sa dáva aj surová k tomu ako príloha s horčicou.
jan1950
moj srbsky kamarat mi poradil pridat trocha sodovej vody a dlhsie hnietit maso....narobit valceky a jemne ich postlacat na troch stranach....iba tolko stlacit,aby sa dalo maso otocit na tri krat...
podava sa z dzuvecom,ale ja mam najradsej z opekanymi zemiakmi...xi
turistka
@jan1950 , dobrý nápad s tým trošku stlačením na 3x, ostalo mi trošku mletého mäsa tak si spravím. @julica. píšeš, že fašírky nemusíš a čevabčiči Ti chutí, nie je to tým že vo fašírkach sú brézle? A čevabčiči je iná zmes.
rulik
@stefanm možno preto, že je tak stanovená norma(100 alebo 150g na porciu)
za socíku asi tak bolo a ostalo
marta5
Ďakujem za recept,prave ich idem robiť-dostala som na ne chuť. Pekný a chutný obedik ,či večera...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha