Panenka plnená korbáčikmi fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. januára 2011
Panenka plnená korbáčikmi (fotorecept)
Foto: tinca

Už som mala po sviatkoch chuť na niečo diétnejšie, tak dnes som spravila toto jedlo a celkom som si pochutila.

3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks ,väčšia
4 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Dlhšou vareškou pomocou rúčky urobíme v panenke stredom otvor na plnenie tak, aby sme prešli až na druhú stranu. Potom ju z každej strany naplníme syrovými korbáčikmi po 2 ks. Môžeme si pomôcť aj hrubšou špajdľou, ale mne to celkom dobre išlo za pomoci ukazováka.

    Panenka plnená korbáčikmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Konce panenky uzavrieme pomocou špáradiel, aby nám syr nevytekal. Mašľovačkou celú panenku potrieme olivovým olejom, posolíme a pokoreníme. Nakoniec pováľame v mandľových lupienkoch, zabalíme dobre do alobalu, ktorý dáme v dvojmo, konce dobre uzavrieme, aby nám nevytiekla šťava. Pečieme pri 180 st.C 45-50 minút.

    Panenka plnená korbáčikmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení pokrájame buď na pyramídky, alebo na plátky. Ako príloha bola zemiaková kaša a malá guľatá cvikľa.

    Panenka plnená korbáčikmi (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jatanika
s tými korbáčikmi som včera kdesi videla... tvoja je tiež super...
tinca
@enerrgizer @ketty3811 bolo to fakt chutné, už som tých vyprážancov, šalátov, opekaných zemiakov mala dosť a bolo to chutné a ľahké. No a cvikľu mám rada k viacerým jedlám napr. aj k roštenke
evanaaa
Tak teda,Tinca, ty si mi vzala môj nápad.Ale tak mi treba, kto zaváha, neje....Ja som raz rozmýšľala, čím zvláštnym by som naplnila panenku a napadli ma korbáčiky. Ale toľko sa to chystám robiť a vždy mi to zíde z mysle. Teraz mám ale inšpiráciu, spravím podobne, ale miesto alobalu to zabalím asi do sušenej šunky.
marianne69
...toto bude dobrota,naplnit korbacikmi vyborny napad,vyzera to tak slavnostne..(KK)urcite vyskusam
tinca
jasné @evanaa a bude nový rcp, vieš ja som mala v hlave rôzne kombinácie, ale už sme tak prežr..í, že som chcela úplnú klasiku. Ale pohraj sa, beriem:-)!
tinca
no a prečo je tá cvikľa taká krásna lesklá to som odkukala niekde na varení, potrela som ju olejom a vyzerala aspoň na tenieri veľmi pekne:-)
tinca
@evanaaa fantázii sa medze nekladú, toto je môj rcp a ty pridaj aj iný trebars aj so sušenou šunkou, rada ho vyskúšam:-)
babav
Vyborny napad s tym plnenim ! Nemam moznost kupit korbaciky,
tak musim s inym syrom .Mozzarella sa tu da kupit vo forme tyciniek ,vyskusam nou naplnit panenku podla tvojho receptu;-)
agora
Mám rada takéto veci, tiež sa mi páči nápad s lupienkami, ukladám.
danculka
Jemnučká panenka,tú ničím nepokazíš a nie to syrom,ten jej dodá ešte väčšiu jemnosť,rada vymýšľam aj ja,dík...
gittka
tinca,ty nikdy nesklameš svojimi receptíkmi...
honestka
TINCA, korbacik by som zjedla samostatne, lebo taku dobrotu som uz roky nemala. ale inac panenky plnim tiez syrmi a inymi plnkami a vzdy je to pohodicka. Tvoja vyzera super ale tu chut si musim len domysliet.
tizian1cat
tinca, pred chvílou som z mrazáku vybrala panenku, ze urobím zajtra, skvelý nápad, korbáciky milujeme a v tom alobale to bude velmi zdravé, tak zajtra sa ti bude stikútat, ked ta budeme spomínat...:-)))
tinca
@tizian1cat ,ale v tom alobale je to skoro ako v paráku, tak ak chceš chrumku, nechaj po odbalení zapiecť. No a hlavné nezabudni na moju lásku bíglika, aspoň kúúúúštiček mu daj!! A povedz to je rcp z PD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia