Foto: hexxic
Našiel som ja rybku z Vietnamu menom Pangasius... -:D
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pangasius hypophtalmus je sladkovodná sumcovitá ryba pôvodom juhovýchodnej Ázie skadiaľ sa aj dováža. Je charakteristická bielym mäsom. Väčšinou sa farmuje v Ázii vo Vietname v povodí rieky Mekong. Do Európy sa dováža v zmrazenom stave. Zdroj obrázka : http://www.thaifishingguide.com
-
2
Mali by ste si dať hlavne pozor na akciové hlbokozmrazené "pangasy" pretože môžu obsahovať až 50% zmrazenej vody, čo v konečnom dôsledku uberá na výsledku.
-
3
Ryby najprv nasolíme z oboch strán, jemne posypeme bielym korením a nakoniec bohato nakoreníme s korením na ryby. Uložiť do chladničky a nechať aspoň 2 hodiny.
-
4
Teraz si pripravíme omáčku z kyslých smotán,pažítky, bieleho korenia, bazalky a sušeného kôpru ( ak je čerstvý je to len výhoda :-D )
-
5
Pozor na kôpor aby sme to neprehnali. Dosolíme štipkou soli. Uložíme spolu s Pangasom do chladničky aspoň na 2 hodiny.
-
6
Nastrúhame si 3 stredne veľké mrkvy ( nemyslím stredné z tých veľkých prehnojených mrkiev :-)
-
7
Menšie zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenšie kolieska.
-
8
Zapekaciu misku vymastíme maslom. Poukladáme krúžky zo zemiakov. Nasolíme, okoreníme jemne mletým bielym korením a nakoniec posypeme hubovým korením.
-
9
Pór si narežeme na tenké kolieska, bez zelenej časti.
-
10
Nastrúhanú mrkvu (bod 6) si zmiešame z narezaným pórom (bod 9). Na panvici si roztopíme maslo a zmiešanú mrkvu s pórom restujeme kým nezmäknú (bez pokrievky).
-
11
Na zemiaky (bod 8) navrstvíme orestovanú zmes mrkvy a póru
-
12
Z chladničky vyberieme nakorenených pangasov (bod 3) a rovnomerne navrstvíme na orestovanú zmes mrkvy a póru (bod 11).
-
13
Vložíme do rúry (obojstranný ohrev) a pečieme na teplote 200 stupňov cca.15 minút. Následne vyberieme z rúry.
-
14
Z chladničky vyberieme bylinkovú omáčku (bod 3) a rovnomerne navrstvíme.
-
15
Na bylinkovú omáčku rovnomerne navrstvíme Eidam 45%, ktorý sme si nahrubo postrúhali. Následne vložíme do rúry a pečieme pri teplote 175 stupňov cca.40 minút.
-
16
Ak syr chytí zlatohnedú farbu čo je za cca.40 minút vyberieme z rúry. Jemne narežeme a ihneď podávame. Šťavou z výpeku polejeme zapekance. -:)
-
17
Hneď podávame. Dobrú chuť. :-)
-
18
Energetická hodnota celého jedla :
-
19
Priemerná energetická hodnota 1 osoba :
-
20
Celková cena jedla : Na 1 osobu : 2,45 EUR
Diskusia k receptu