Zašmúraný regiment
Veľmi starodávno jedlo, z čias keď deti tiež milovali sladké, len ho bolo pomenej ako...
Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...
Krémové gaštanové risotto
Ó ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa ono....
Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami....
Rýchle cesnakovo-syrové placky
Tieto chlebové placky sú nielen výborná a rýchla pochúťka, ale sú fantastické aj ako príloha namiesto...
Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou
Ja týmto cestovinám hovorím skladačkové - to preto, že v podstate každá zložka sa robí samostatne...
Sedliacka bieda
Už dávnejšie som pozerala na Yt recepty z Valašska a tento ma zaujal. Prezentovala ho...
Omeleta s hokaido tekvicou
Romantika chlapčenských rokov je už dávno v nenávratne. Spomienky však ostali a s nimi aj jesenné...
Rezance s kuriatkovou praženicou
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže...
Zemiakové placky
Kto by ich nemal rád. Ja osobne som ochotný rezeň vymeniť za tieto placky, ktoré...
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...
Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole
Recept som našla na internete pri jeho potulkách a neviem, či je identický. Ale je...
Rybacie koláčiky
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika,...
Plnený baklažán (Karniyarik)
Tento plnený baklažán ma svojou chuťou naozaj prekvapil, je fantastický ;)
Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska
Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...
Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, ...
Morčacie mäso s baklažánom
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac....
Morčacou pečeňou plnené kuracie stehno so zeleninou
Dostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich...
Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...
Halušky z posúška
Toto je veľmi starodávne a jednoduché jedlo naozaj z čias, keď mäso sa na tanier dostalo...
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....
Jemná krémová paštrnáková polievka dvoch chutí
Krémové zeleninové polievky mám rada a rovnako rada skúšam nové varianty. Tentoraz som zvolila paštrnák, ...