Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom fotorecept
Foto: izabella929
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu. Podávala som s ríbezľovým prelivom, ktorý som pripravila Zobraziť celý popisSobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu. Podávala som s ríbezľovým prelivom, ktorý som pripravila na karamelizovanom lesnom mede, podliala ríbezľovým vínom a ochutila škoricou.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 PL |
|
50 g prerastená |
|
6 koliesok (domáca) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
1 ks menšia |
|
200 ml |
|
Ríbezľový preliv: | |
hrsť |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná som umyla, osušila kuchynským paprierom.
-
2
Pripravila som cibuľu, údenú slaninu a údenú klobásu.
-
3
Klobásu som nakrájala na tenké plátky. Môžete si ju nakrájať aj pozdĺžne.
-
4
Pod kožu na stehnách som ukladala vedľa seba kolieska klobásy.
-
5
Napokon som kožu s mäsom spojila špáradlami, aby sa počas pečenia neuvoľnila plnka.
-
6
Údenú slaninu som nakrájala na pásy.
-
7
Bravčovú masť som rozohriala. Keďže je slanina prerastená mäsom, použila som na jej opečenie masť.
-
8
Opečené škvarky zo slaniny som vybrala na tanier a stehná som po jednom sprudka opiekla zo všetkých strán.
-
9
Stehná som solila, korenila, posypala rascou a mletou paprikou, pridala som cibuľu a opiekla.
-
10
Mäso som podliala vývarom, ktorý som práve dovarila a ochutila posekanou petržlenovou vňaťkou.
-
11
Mäso som piekla 40 minút pod pokrievkou. Z mäsa som odstránila špáradlá.
-
12
Na panvici som rozohriala a karamelizovala lesný med.
-
13
Podliala som ríbezľovým vínom.
-
14
Biele ríbezle som obrala zo stoniek a umyla.
-
15
Pridala som ich do medovo-vínového prelivu a iba chvíľku nechala variť, kým sa preliv zahustil. Preliv som ochutila mletou škoricou.
-
16
Podávala som s varenými zemiakmi. Mäso som poliala ríbezľovým prelivom. Prajem vám dobrú chuť.
Ja rada kombinujem mäso s ovocím, veď mnohí majú radi k mäsu kompóty..toto je niečo podobné...takto je to veľmi jednoduché a zároveň svieže s prelivom..slaninu som použila viac menej preto, lebo som použila údenú klobásu na plnku..vlastne to boli len tenké kolieska klobásy, opäť išlo len o zvýraznenie chute kuracieho stehna..budem rada, ak vyskúšaš...ďakujem pekne za komentár.-)
Milá @haji , veľa rokov bol mojim najobľúbenejším jedlom
kuracina s ryžou a hruškovým kompótom..všetci máme iné chute a mnohí si najradšej k mäsu pridajú niečo kyslé...je na na každom čo má rád..vyskúšala som nové chute, bolo to s prelivom výborné...ďakujem pekne za komentár aj prianie a taktiež prajem požehnanú nedeľu a veľa dobrého zdravia...
Teším sa, že sa ti môj obed páči...ďakujem pekne za komentár.-)
Ďakujem pekne za komentár ..