Žltý hrach so pšenom a s avokádom

blissofplants - fotkablissofplants, 19. augusta 2020
3-4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

2 PL ( podľa vlastného výberu)
1 ks
1-2 strúčiky
1/4 ks
1-2 stonky
1-2 ks
200 g
200 ml
pohár
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zohrejeme si olej na panvici, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku, zeler, mrkvu a dusíme niekoľko minút.

  2. 2

    Pridáme hrach (cez noc namočený vo vode), vodu (600-800 ml), ochutíme, prikryjeme a varíme zhruba 30 minút.

  3. 3

    Pridáme pretlak a varíme, kým hrach nezmäkne.

  4. 4

    Medzitým uvaríme v hrnci s vodou pšeno do mäkka (na pohár pšena použijeme 2 poháre vody). Ochutíme.

  5. 5

    Podávame spolu s uvareným hrachom a nakrájanou polovicou avokáda.

Diskusia k receptu