Žltý hrach so pšenom a s avokádom
Foto: blissofplants
3-4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 PL ( podľa vlastného výberu) |
|
1 ks |
|
1-2 strúčiky |
|
1/4 ks |
|
1-2 stonky |
|
1-2 ks |
|
200 g |
|
200 ml |
|
pohár |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zohrejeme si olej na panvici, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku, zeler, mrkvu a dusíme niekoľko minút.
- 2
Pridáme hrach (cez noc namočený vo vode), vodu (600-800 ml), ochutíme, prikryjeme a varíme zhruba 30 minút.
- 3
Pridáme pretlak a varíme, kým hrach nezmäkne.
- 4
Medzitým uvaríme v hrnci s vodou pšeno do mäkka (na pohár pšena použijeme 2 poháre vody). Ochutíme.
- 5
Podávame spolu s uvareným hrachom a nakrájanou polovicou avokáda.
Tiež hrach:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem