Francúzska šošovica so zemiakovou kašou
Foto: blissofplants
3-4
porcie
porcie
30-40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme rozohriať olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu a stonkový zeler. Restujeme, kým zelenina nezmäkne.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za občasného miešania varíme až kým je šošovica takmer mäkká. Dobre ochutíme.
- 3
Pridáme hrášok a varíme, kým je šošovica a hrášok uvarená.
- 4
Môžeme podávať so zemiakovou kašou a pečenými reďkovkami a cherry paradajkami, ktoré sme zapiekli v rúre približne 20 minút.
Tiež Šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super:)ďakujem!!
Také jsem ji ještě neměla. Československá šošovica je šošovica hnědá. Podle mě by to šlo i zní udělat. Dlouho jsem odolávala červenej šošovici a teď ji miluji, je z ní vynikající polévka.
P.S. Vloni jsem si koupila pravou slovenskou hnědou čočku a nemá chybu!! Trefila jsem na ni v bezobalovém obchodě a byla jsem štěstím bez sebe.
;) hehe, jasné mne viac chutí 'francúzska' ktorá sa nerozvarí, a chutí fakt výborne, vyskúšaj a daj vedieť..
Ďakujem veľmi!!
Ďakujem veľmi pekne! Zase som o niečo múdrejší. A vieš že som ju už raz mal doma? Zdalo sa mi že je nejaká iná, ale keďže si všetko hneď dám do dózy a obal vyhodím, nemal som možnosť zistiť čo som to kúpil, omylom. Ale ja nenamáčam vopred ani hnedú šošovicu. Teraz sa po nej pozriem cielene...
Takže ako som písal vyššie, nevedel som, už viem a vyskúšam...
Hehe, nezabudla /nejem ich/ ale každý podľa svojho!!