Medové krídelká s barbecue omáčkou
Foto: janeg
Upečené do chrumkava, šťavnaté vnútri a pritom tak jednoduché.
Zdroj: Pinterest
porcia
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Barbecue omáčka: | |
1 PL |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Krídla dobre umyjeme, rozrežeme na vrchnú a spodnú časť (rozrežeme kožu, ktorá krídlo spája, zlomíme ho na polovicu, čím odokryjeme kĺby a už len prerežeme medzi nimi) a poriadne vysušíme.
- 2
Kým sa rozohreje rúra, v miske zmiešame škrob so všetkými koreninami. Škrob zaručuje, že koža bude chrumkavá. Krídla v zmesi obalíme, strasieme prebytočnú zmes a uložíme na plech nastriekaný olejom. Pečieme 45 minút pri 200 °C. V polovici pečenia krídelká otočíme.
- 3
Ak nemáme kupovanú BBQ omáčku, pripravíme si vlastnú z hore uvedených surovín. Množstvo je orientačné, vždy ju robím od oka, podľa chuti a vždy len množstvo, ktoré hneď použijem. Ale samozrejme, pokojne si môžete urobiť aj viac a skladovať ju v pohári v chladničke, mala by vydržať tak 2 týždne.
- 4
Upečené krídla namáčame (poprípade natrieme, nechceme hustú vrstvu, inak sa nezapečie) do omáčky a dáme ešte na 2-3 minútky zapiecť a môžeme podávať. Či už s opekanými zemiakmi, zeleninou, ryžou... Na čo máme chuť.
Tiež kuracie krídla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu