Pečené kuracie krídla
Pečené kuracie krídla

Medové krídelká s barbecue omáčkou

janeg - fotkajaneg, 8. augusta 2020
Medové krídelká s barbecue omáčkou
Foto: janeg

Upečené do chrumkava, šťavnaté vnútri a pritom tak jednoduché.
Zdroj: Pinterest

1
porcia
5 minút
príprava
47 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
1 PL
1/2 ČL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Barbecue omáčka:
1 PL
1/3 ČL
1 ČL
podľa chuti
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krídla dobre umyjeme, rozrežeme na vrchnú a spodnú časť (rozrežeme kožu, ktorá krídlo spája, zlomíme ho na polovicu, čím odokryjeme kĺby a už len prerežeme medzi nimi) a poriadne vysušíme.

  2. 2

    Kým sa rozohreje rúra, v miske zmiešame škrob so všetkými koreninami. Škrob zaručuje, že koža bude chrumkavá. Krídla v zmesi obalíme, strasieme prebytočnú zmes a uložíme na plech nastriekaný olejom. Pečieme 45 minút pri 200 °C. V polovici pečenia krídelká otočíme.

  3. 3

    Ak nemáme kupovanú BBQ omáčku, pripravíme si vlastnú z hore uvedených surovín. Množstvo je orientačné, vždy ju robím od oka, podľa chuti a vždy len množstvo, ktoré hneď použijem. Ale samozrejme, pokojne si môžete urobiť aj viac a skladovať ju v pohári v chladničke, mala by vydržať tak 2 týždne.

  4. 4

    Upečené krídla namáčame (poprípade natrieme, nechceme hustú vrstvu, inak sa nezapečie) do omáčky a dáme ešte na 2-3 minútky zapiecť a môžeme podávať. Či už s opekanými zemiakmi, zeleninou, ryžou... Na čo máme chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásně upečené krideilka, mně by chutnalo!
1x janeg