![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vegánsky plnený chlieb Juraja Hnilicu
Ako pripraviť výborný zapekaný plnený chlieb nám ukázal spevák a skladateľ Juraj Hnilica.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bagetka s mletým hovädzím mäsom
Predstavujem vám moju najobľúbenejšiu bagetku. Keďže sa blíži jar, myslím, že takéto rýchle jedlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové hot dogy
Z droždia, cukru a časti teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchly syrový börek z panvice (zo štrúdľového cesta)
Najjednoduchší börek aký poznám. Je fantasticky chutný, rýchly a zvládne ho naozaj každý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kimchi placičky
Rozmohlo se na Vareše kimchi. Určitě si z něj udělejte pak tyhle skvělé placičky. Množství...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové oškvarkové pagáče
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové placky, ale inak
Doma by som tento recept nazval „naľečňiki od Marušky z TV Jarková“. Tam totiž bývala jedna z mojich naozajstných pravých priateliek, kamalások....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané hrušky na slano
Rýchle a chutné jedlo, keď nemáte času nazvyš a máte radi kombináciu ovocia a slanej chuti....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tantuni (Domáci dürüm)
Fantastická kombinácia mletého mäsa a šalátu v chlebovej placke...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tenučký börek s mäsovou plnkou
Výborný börek, ktorý si vedia pripraviť aj tí menej zruční....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štefanské klobásy
Prečo Štefanské? Môj drahý je Štefan, klobásy sme robili práve na Štefana a tento recept nám sadol....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karí dip podľa Evity Twardzik Urbaníkovej
Spisovateľka, scenáristka a moderátorka Evita Twardzik Urbaníková pripravila skvelé párty jedlo, ktorému nik neodolá.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paštétky z lístkového cesta plnené penou z kuracieho mäsa
Zaujímavá kombinácia kuracieho mäsa a pomaranča v krásnych slaných chuťovkách v podaní Anežky Kvietkovej, učiteľky praktických...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrovo-pórové poača (Poğaça)
Poača patrí medzi najčastejšie a najobľúbenejšie pečivo v tureckej kuchyni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakovo-syrové fašírky
Najskôr som uvarila očistené nakrájané zemiaky. Uvarené zemiaky som roztlačila vidličkou. Pridala som soľ, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca pizza
Z droždia, cukru a teplej vody si pripravíme kvások (necháme postáť 15 minút). Do misky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchle nekysnuté nadýchané langoše
Tieto langoše sú veľmi chutné. Robievam ich občas ako rýchlu náhradu mojich klasických chladničkových langošov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sedliacka cuketová baba
Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrové waffle
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...