Obložená žemľa
Obložená žemľa

Žemľa s údeným lososom a so strateným vajcom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. mája 2023
Žemľa s údeným lososom a so strateným vajcom
Foto: Shutterstock
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
250 g
2 PL
150 g
 (alebo rukola)




Postup

  1. 1

    Pripravíme stratené vajcia. Vo väčšom hrnci privedieme do varu vodu. Prilejeme do nej 2 PL octu. Vajcia po jednom rozbíjame do misky, vareškou vo vode vytvoríme vír, doň potom z misky vlejeme vždy jedno vajce. Varíme asi 5 minút a potom vajce deravou naberačkou vyberieme. Takto pripravíme všetky vajcia.

  2. 2

    Žemle rozkrojíme a z reznej strany nasucho opečieme na panvici.

  3. 3

    Opečené žemle natrieme fetou, pridáme čerstvé lístky špenátu. Na špenát položíme plátky údeného lososa. Na každú porciu dáme jedno stratené vajce a ihneď podávame.

Diskusia k receptu

bugout
Namiesto syru feta treba nejaký krémový napr. Filadelfia alebo Lučina pár kapár a kôpor.... A poviem na rovinu neviem si predstaviť natierať fetu a jej chuť mi príde zbytočne výrazná a agresívna k rybe (ale to je vec osobných preferencií). Ja robím volské oko, stratené vajcia sa mi nejako nedaria 😂


1x kuko95




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia