Žemľa s údeným lososom a so strateným vajcom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. mája 2023
mesačník Varecha, 3. mája 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme stratené vajcia. Vo väčšom hrnci privedieme do varu vodu. Prilejeme do nej 2 PL octu. Vajcia po jednom rozbíjame do misky, vareškou vo vode vytvoríme vír, doň potom z misky vlejeme vždy jedno vajce. Varíme asi 5 minút a potom vajce deravou naberačkou vyberieme. Takto pripravíme všetky vajcia.
- 2
Žemle rozkrojíme a z reznej strany nasucho opečieme na panvici.
- 3
Opečené žemle natrieme fetou, pridáme čerstvé lístky špenátu. Na špenát položíme plátky údeného lososa. Na každú porciu dáme jedno stratené vajce a ihneď podávame.
Tiež žemľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu