Chrumkavé krekry s kozím syrom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 18. apríla 2023
mesačník Varecha, 18. apríla 2023
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Krekry: V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, semienka anízu, vodu a olej, vypracujeme cesto. Preložíme na múkou vysypanú drevenú dosku, premiesime a vytvoríme bochníček. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 15 minút odpočívať v chladničke.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm, nožom nakrájame na pásiky, potom na štvorce a tie na trojuholníky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C, kým nezačnú zlatnúť. Necháme vychladnúť.
- 4
V miske zmiešame kozí syr, cmar, olej, soľ a mleté čierne korenie. Servírujeme v miske, môžeme pokvapkať olivovým olejom a ozdobiť klíčkami, semienkami alebo pažítkou. Podávame s krekrami.
Tiež so syrom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu