Krekry so syrom
Krekry so syrom

Chrumkavé krekry s kozím syrom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 18. apríla 2023
Chrumkavé krekry s kozím syrom
Foto: Shutterstock
6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Krekry:
150 g
1/4 ČL
1/2 ČL
1 ČL
50 ml studená
2 PL
Kozí syr:
150 g
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Krekry: V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, semienka anízu, vodu a olej, vypracujeme cesto. Preložíme na múkou vysypanú drevenú dosku, premiesime a vytvoríme bochníček. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 15 minút odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm, nožom nakrájame na pásiky, potom na štvorce a tie na trojuholníky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C, kým nezačnú zlatnúť. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    V miske zmiešame kozí syr, cmar, olej, soľ a mleté čierne korenie. Servírujeme v miske, môžeme pokvapkať olivovým olejom a ozdobiť klíčkami, semienkami alebo pažítkou. Podávame s krekrami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia