Batôžky s kuracou plnkou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 8. mája 2023
mesačník Varecha, 8. mája 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
30 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie mäso osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme maslo a vložíme mäso. Opekáme ho najskôr sprudka, potom ho dopečieme na miernom ohni. Opečené mäso zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnuté kuracie mäso natrháme vidličkou, potom ich ešte prekrojíme nožom na drobné kúsky. Vložíme ich do misy a pridáme k nim nadrobno nakrájanú parmskú šunku, strúhaný tvrdý syr, kyslú smotanu a nakrájanú pažítku. Všetko premiešame.
- 3
Silikónovú formu na muffiny vymastíme maslom. Plát lístkového cesta rozprestrieme a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 20 cm. Uložíme ich do formy na muffiny a naplníme kuracou plnkou. Presahujúce cesto preložme cez plnku a vrch potrieme vajíčkom.
- 4
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 25-30 minút.
Tiež slané koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu