Slaný zeleninový koláč
Foto: varimpeciem
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
150 g |
|
225 ml studená |
|
podľa chuti |
|
Náplň: | |
1 téglik |
|
3 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
1-2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (nastrúhaný) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z masla, múky, soli a studenej vody urobíme kompaktné cesto. Za mňa to urobil kuchynský robot. Cesto dáme minimálne na pol hodinku do chladničky.
- 2
Očistíme mrkvu a batat. Brokolicu rozdelíme na ružičky. Použiť môžete akúkoľvek zeleninu, akú máte práve v chladničke či komore. Smotanu zmiešame s vajíčkami, soľou, cesnakom, bazalkou.
- 3
Cesto vytiahneme z chladničky, vyvaľkáme na nami požadovaný tvar, vložíme do formy, popicháme vidličkou a dáme do predhriatej rúry na 190 stupňov na cca 10-15 minút. Treba si sledovať. Keď sa vám bude zdať, že cesto začalo chytať farbu vyberieme.
- 4
Ja som na predpečené cesto dala najprv mrkvu s batatom, posypala strúhaným syrom, znova mrkva s batatom a hore brokolicu. Na koniec zalejeme smotanou s vajíčkami. Na vrch som ešte nakrájala jarnú cibuľku a postrúhala syr.
- 5
Koláč ďalej pečieme podľa potreby, mne to trvalo okolo pol hodinky, treba sledovať.
Tiež zeleninový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som dávala syrovú, pekne sa upiekla a zmäkla