Pagáčiky s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: kimlo
Možno tu už taký recept je, nepátral som... Je sezóna medvedieho cesnaku, tak prečo si ho nepripomenúť... Mne tento recept poskytla manželka môjho Zobraziť celý popisMožno tu už taký recept je, nepátral som... Je sezóna medvedieho cesnaku, tak prečo si ho nepripomenúť... Mne tento recept poskytla manželka môjho kamaráta, za čo jej patrí vďaka, lebo pagáčiky sú veľmi chutné.
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
100 ml |
|
20 g čerstvé |
|
1 KL |
|
150 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
3 KL |
|
2 hrste |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
(ľan, sezam...) |
|
Postup
-
1
To si najprv takto spravíme vychádzku do prírody, najlepšie do lesa, o ktorom vieme, že tam rastie medvedí cesnak. Ak nevieme, tak si také miesto vyhľadáme alebo sa spýtame miestnych. Ja už zopár svojich miest mám, a keďže je cesnak sezónna záležitosť, treba čo najlepšie vystihnúť pokiaľ rastie.
-
2
Lístky cesnaku opláchneme, múku preosejeme a zmiešame so soľou. Tvaroh, smotanu, maslo a vajce vyberieme z chladničky aspoň hodinu vopred, aby sa ohriali.
-
3
Z vlažného mlieka, droždia a lyžičky cukru spravíme klasický kvások a necháme ho vzísť. Smotanu vymiešame s vajcom a pridáme spolu s tvarohom a nakrájaným maslom do misky s múkou a soľou. Pridáme kvások a vypracujeme cesto.
-
4
Cesto by malo byť tuhšie, ak je riedke, pridáme za hrsť múky. Potom cesto odložíme prikryté do chladničky asi na 1 hodinu.
-
5
Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1,5 cm. Pokryjeme vrstvou nakrájaného medvedieho cesnaku.
-
6
Preložíme zospodu aj zvrchu, zľava a zprava ako obálku, obrátime a necháme odstáť 10 minút.
-
7
Potom cesto pomaly rozvaľkáme, a poprekladáme. Toto zopakujeme 2 krát až cesto rozvaľkáme asi na 2 cm a okrúhlou formičkou vykrojíme pagáčiky.
-
8
Pagáčiky poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami podľa chuti. Na plechu necháme ešte 20 minút podkysnúť.
-
9
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 17-18 minút.
-
10
Pagáčiky sú veľmi chutné ako príloha k fazuľovej polievke alebo prívarkom.
Krásna práca, tvoje prezentované recepty, je radosť vidieť :-)
Ďakujem za priazeň, veľmi si to cením. 😉
Myslel som si že to bude cítiť, ale naozaj žiadny amoniakový óder a ani niesu príliš cesnakovo cítiť ani pagáče. Všetko prebehlo OK 🙂
Vďaka, nieje to môj nápad, ale pagaciky sú super. 😋
Ďakujem za tip, cesnak mi ešte ostal a toto je dobrý nápad ako ho zuzitkovat. Asi spravím pohostenie do práce na meniny. 😋
Vyskúšaj a budeš milo prekvapkaný 🙂
Len si zo tri uchmatnúť 👍
Už sa bohužiaľ minuli, ale určite som ich nerobil posledný krát… vďaka za koment.
Ďakujem, sú veľmi chutné
Vyskúšaj Evi, treba využiť sezónu, ja sa s tým cesnakom teraz doslova prepchavam 🙂
Ďakujem Oli. 🙂
Ďakujem veľmi pekne za prianie, potešilo a veľmi si to cením 🙂
Krásne ich máš Evi, som rád že chutili. Kľudne pridaj na blog, dobré recepty sa majú medzi ľuďmi šíriť .
Dobrá voľba a veľmi dobré pagaciky. Teší ma že chutili. U nás už medvedí cesnak v kvete takze až budúcu sezónu… pekný deň 🙂