Elenkine tvarohové pagáčiky
Jarmila Horváthová
meačník Varecha, 17. apríla 2023
meačník Varecha, 17. apríla 2023
Foto: Shutterstock
Tieto pagáčiky pečiem, keď chcem urobiť slanú chuťovku, po ktorej sa len tak zapráši. Kedysi ich v jednej petržalskej cukrárni piekla pani Elenka.
30 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 g (alebo krémový) |
|
250 g |
|
180 g |
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
strúhaný (alebo aj rasca, sezam, mak) |
|
Postup
-
1
Maslo nakrájame na kúsky a spolu s múkou, tvarohom a so soľou vypracujeme cesto.
- 2
Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 7 mm a vykrajujeme pagáčiky, môžeme nakrájať aj tyčinky.
- 3
Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch potrieme vodou alebo rozšľahaným vajcom a posypeme podľa chuti rascou, sezamom, strúhaným syrom.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10-15 minút dozlatista.
Tiež pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu