Chlebové fašírky - upratovanie v čase krízy fotorecept
Foto: egresh69
Raz začas treba urobiť v kuchyni poriadok. Asi ako ja, nájdete syr ktorý stvrdol, pomaly nejedlý chlieb, a pod. Skúsil som z toho spraviť Zobraziť celý popisRaz začas treba urobiť v kuchyni poriadok. Asi ako ja, nájdete syr ktorý stvrdol, pomaly nejedlý chlieb, a pod. Skúsil som z toho spraviť fašírky. Vraj je fašírka fajn, keď je tam toho čo najviac, tak som tam toho dal čo najviac a ešte trochu pridal.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Nikdy som sa nespoliehal, že sa niečo vo fašírke dobre upečie, tak som si slaninu, cibuľu a cesnak predsmažil.
-
2
Chlieb nakrájaný na kocky a syr na drobno dáme do sklenej misy, pridáme nasekanú pažítku.
-
3
Potom pridáme vajcia a to, čo sme pražili na panvici. Vyberte to z panvice deravou naberačkou, nech v tom nie je veľa masti.
-
4
Nezabudnite na soľ, korenie, papriku.
-
5
Dobre a dlho miešame, nech sa chlieb dobre napije a chute previažu. Umyjeme si ruky a zo zmesi vyformujeme guľky.
-
6
Ozaj, dúfam, že vám napadlo, dať si vyhriať rúru na 220 stupňov. Ak nie, príprava jedla bude trvať dlhšie.
-
7
Guľky položíme na plech, ja som ho vymastil masťou čo mi ostala z praženia a nechal v rúre 20 minút.
-
8
A už len jesť. Dobrú chuť
Ahoj, jasné, dá sa do toho pridať čo len chces. Ten medvedí cesnak - dobrý nápad 😉 A ten syr? Noo, keď dáš väčšie kúsky, tak ho tam aj cítiť. Keď je úplne nadrobno - tak splynie. Môj názor ☺️
Nie úplne na drobno, na veľkých očkách. :)
Keď inak nedáš 😉