
Bolognese (Bolonská omáčka)
Asi najvydarenejšie aké som robil... A recept napíšem aj s množstvom surovín, aby som vedel aj...

Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita...

Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...

Príloha do polievok – sedlina Naďky z Moravy
Vždy rád navštevujem Moravu. V spomienkach, ale hlavne fyzicky. Žije tam „kopec“ mojich sesterníc...

Pečená mrkva
Máte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát....

Dubáky na smotane
Jemná smotanová omáčka s dubákmi, ktorá poteší každého milovníka húb.

Dusená kyslá kapusta so slaninkou a s hubami
Upútal ma recept od pani Marty Mydlarčíkovej. Trochu som si ho síce pozmenila, no inšpiráciu...

Bezlepkové cviklové cestoviny
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v...

Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci...

Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...

Žltá fazuľka restovaná na cibuľke
Včera mi zazvonila dobrá susedka a doniesla zo záhrady žltú fazuľku. Tak dnes bola na obed...

Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....

Omáčky ku grilovaným lahôdkam
Cesnaková omáčka s paprikou: Papriky opečieme na miernom ohni a opatrne ošúpeme. Potom ich na jemno...

Knedličky do polievky III.
Stále hľadám ten správny postup na výrobu knedličiek, ktoré som jedával v školskej jedálni. Včera som dostal tento recept, tak som ho hneď vyskúšal, na 80 % je to to, čo hľadám....

Pečeňové guľky a halušky do kosťovej polievky i mäsového vývaru
Mám veľmi rád recepty s príbehom a v tomto mojom sa ich „snúbi” hneď niekoľko. Začať...

Orechový chlebík s hruškovým čatní
Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku a dáme do nej rozšľahané...

Bramborové knedlíky
Rohlík nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji. Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme...

Debrecínsky dresing
Milovala som debrecínsku bagetu a hlavne ten dresing v nej. Zakaždým ako sme prišli na Slovensko...

Varená ryža - základný recept
Obyčajné, jednoduché, základné varenie ryže. Keď mama nie je doma, nemusím sa pýtať...

Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemný knedlík z toustového chleba
Maso osolíme, posypeme trochou drceného kmínu (rasce) a dáme do pekáčku. Přidáme na větší kusy...

Bulgur - základný recept
Bulgur patrí medzi ľahkostráviteľné potraviny. Varí sa vo vode v pomere 1:2.

Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou
Vegetariáni nečítať. Pokiaľ máte radi mäso a víno, tak je to špeciál robený od srdca...

Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....

Omáčka zo sušených húb
Tri alebo 4 hrste sušených húb zalejeme teplou vodou a necháme...

Pečená zelenina
Snažíte sa stravovať zdravo a hľadáte stále nové tipy na rýchle hlavné jedlá alebo prílohy? Práve táto...

Zeleninová príloha na odľahčenie
Mimoriadne rád asistujem svojej pani, pri jej nárazových „výletoch“ za vidinou každoročného „bikini obdobia“. Veď...

Rýchly špenátový prívarok
Keď vám chlap už tri dni omieľa, že na Zelený štvrtok má byť špenát a vy máte na home office toľko práce, že nestíhate nič, tak tu je recept....

Najjednoduchší kôprový prívarok so zemiakmi
Veľkonočné sviatky, pôst a drahý, že by niečo rád bez mäsa. Kôpor milujem ale zápražku sa mi nechcelo robiť. Tak reku, že úplne na chrapúňa si to zjednoduším a výsledok bol fakt že vynikajúci....

Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....