Vysmážané slané pampúšiky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. novembra 2021

Fantasticky chutná a jednoduchá obmena langošov! Tieto posúšiky sú veľmi chutné a veľmi obľúbené. Hodia sa najmä ako príloha k rôznym polievkam. Sú Zobraziť celý popisFantasticky chutná a jednoduchá obmena langošov! Tieto posúšiky sú veľmi chutné a veľmi obľúbené. Hodia sa najmä ako príloha k rôznym polievkam. Sú jednoducho skvelé a na víkend ako stvorené?
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/05/vysmazane-slane-pampusiky.html?m=1

Vysmážané slané pampúšiky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
4 PL
1 ks
42 g čerstvé
cca 5,25 dl vlažná
1 veľký zväzok
1 PL
1 KL
Na vysmážanie:




Postup

  1. 1

    Z udaných surovín si vypracujeme ešte dosť mäkké a pomerne lepivé cesto, ktoré pomocou múky len napravíme do tvaru bochníka. Cesto necháme cca 45 minút kysnúť.

  2. 2

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na hrúbku 7-8 mm. Cesto pokrájame na väčšie štvorce/kusy a vysmážame v dostatočnom množstve oleja z oboch strán.

  3. 3

    Tieto posúšky/ pampúšiky chutia úžasne, sú ľahučké a vôbec nie sú mastné?? Sú výborné samotné, alebo ako príloha k polievkam či rôznym iným jedlám? Vňate sa môžu podľa chuti aj obmieňať. Prajem dobrú chuť!

    Vysmážané slané pampúšiky (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

izabella929
No akurát nedávno som videla niečo podobné na nete..a tak si v duchu hovorím, už ozaj sa dá všetko sladké urobiť aj v slanom prevedení...a toť, už to tu máme..cez leto, keď je čerstvá pažítka, iste by to bolo chutné...šikovnica...skvelý nápad..
zahra
@izabella929 (13.11.2021 16:59)

My mame krasny mlady kopor a daju sa urobit vo vegan verzii, uz sa chystam urobit v stredu ku kotlikovemu fazulovemu gulasu. Party v prirode s priatelmi.
cesminaz
@terinka :-) dakujem @kvakac :-) aj by som ťa ponúkla. Sú výborné, len sa tak po nich zapráši ;-)) @izabelka určite aj s pažítkou by bolo dobré, ale treba jej dať vela. Použiť sa môže naozaj rôzna vňať podla chuti, ale netreba ňou šetriť, aby sa dala aj dobre cítiť :-) @zahra s kôprom môžem len odporučiť, ten dá fantastickú chuť👍 Ale ako som už spomínala, nešetri ním :-) Dúfam, že sa potom ozveš ako stravníkom chutilo. Príjemný deň všetkým.
zahra
@cesminaz (15.11.2021 05:28)

Tak upecene koprove a su uchvatne. Polovicku som nechala natur a polovicku potrela cesnakom a tatarkou a tiez stiplavym domacim kecupom a v miske nastruhany syr. Chlapi varia dva druhy gulasu: vegansky a z diviny. Pampusiky rychlo miznu, este ze je ich vela. Na mensiu akciu staci aj z pol davky.Su lahunke ako pierko a porovite. Len mne viac vyskocili, neviem ci kvoli veganskemu jogurtu, viac ich druhykrat rozvalkam. Mame dneska krasny volny den aj vdaka tebe. Dakujem krasne tebe a ostatnym vrelo odporucam. Skvele.<3
haji
@zahra (17.11.2021 11:14)
Dělala jsem podle receptu @cesminaz bez videa a tak mohu přispět se zkušeností. Dala jsem 2x2 kousky na mrazák. Jsou chutné i po rozmrazení. Ano, je jich hodně. Já potkávala sebe samu cestou k misce v kuchyni.
cesminaz
@zahra (17.11.2021 11:14)

Ahoj :-) Dakujem za milý komentík, velmi sa teším tvojej pozitívnej odozve, že vám všetkým chutilo :-) Pozdravujem.
1x zahra




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia