Cibuľová omáčka
Cibuľová omáčka

Cibuľová omáčka na hot dog

bugout - fotkabugout, 28. januára 2022
Cibuľová omáčka na hot dog
Foto: bugout

Je kvantum takýchto receptov viac alebo menej podobných aj odlišných. Osobného to poznám ako doplnok na hot dog, ale určite sa to dá Zobraziť celý popisJe kvantum takýchto receptov viac alebo menej podobných aj odlišných. Osobného to poznám ako doplnok na hot dog, ale určite sa to dá používať aj inak (burger, tortilla...). Keďže často robím doma hot dog (je to rýchle a chutné), chcem ho niečím osviežiť a vylepšiť (od čalamády, cez kyslú kapustu až po dnešný recept).

Suroviny

2 ks veľká
2 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
¼ ČL
1/2 pohára
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme na olej na stredne silný výkon, kým nezmäkne. Zatiaľ si rozmiešame pretlak vo vode.

  2. 2

    Keď je cibuľa mäkká, pridáme k nej všetko okrem vody s pretlakom. Stiahneme výkon na minimum, dobre premiešame a robíme spolu cca päť minút. Zalejeme vodou s pretlakom a stále na najslabšom výkone varíme cca 20 minút.

  3. 3

    Ako som písal v úvode, receptov a rôznych alternatív je neúrekom. Toto je úplne najjednoduchší základ. Najbežnejšie alternatívy: 1. Namiesto pretlaku sa použije kečup. 2. Pridáva sa škorica alebo (a) rímska rasca. 3. Pretlak sa zarestuje s cibuľou. 4. Pridáva sa jablkový (balzamikový) ocot.

Diskusia k receptu

haji
Jsem cibuložrout, omáčka vypadá náramně chutně! Suroviny jsou reálné, toto stojí za vyzkoušení. Pro mě je to celkem neotřelá dobrota. Díky za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia