Pečená žemľová knedľa
Foto: archaa
5-20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
6 ks staršie (alebo pečivo) |
|
120 g rozpustené |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Žemle nakrájame na kocky, pridáme rozpustené maslo, vajíčka a koreniny, všetko dôkladne premiešame a necháme odpočinúť 15 minút.
- 2
Potom zo zmesi vyformujeme bochníček, ktorý zabalíme do alobalu, ktorý sme predtým trocha potreli olejom. Knedľu je možné si predpripraviť deň vopred, keď zmes necháme v chlade odpočívať cez noc. Pečieme približne hodinu vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
- 3
Upečenú zbavíme alobalu a necháme trochu vychladnúť.
- 4
Potom nakrájame a podávame k ľubovoľnému jedlu.
Tiež Žemľová knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako chutí?
Lebo ak tak, ako si predstavujem, asi by som to schrumala ako tyčinky 👀
Chutí to ako žemlova knedľa🤗😉🥰
Pečenim je samozrejme farba trocha ina ako pri varenych
Budem sa tešiť