Rýchle halušky

jankadomka - bez fotkyjankadomka, 19. januára 2022
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 ml
1 ks
1 ČL
 (na poliatie)




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým sa voda zahrieva, pripravíme si cesto.

  2. 2

    Do misky dáme múku a soľ. Ideálne je si v druhej miske rozmiešať vajíčko s mliekom a následne to priliať k múkovej zmesi. Vypracujeme redšie cesto.

  3. 3

    Ak máte ” haluškovač”, tak máte vyhraté ? S ním sa halušky hádžu veľmi rýchlo a pohodlne. Ak nie, tak si dáme trocha cesta na lopárik. Nožom alebo lyžičkou hádžeme kúsky cesta priamo do hrnca s vriacou vodou. Halušky sem tam premiešame. Keď vyplávajú na povrch, znamená, že sú už hotové a môžeme ich vyberať. Uvarené halušky necháme troška vychladnúť a potom ich polejeme trochou oleja, aby sa nezlepili a nevytvorila sa jedna veľká guča.

  4. 4

    Halušky sa môžu podávať napr. k paprikášu, alebo ich polejte bryndzou rozriedenou so smotanou a máte falošné bryndzové halušky ?

Diskusia k receptu

haji
Halušky jsou pro mě něco jako Fata Morgana. Není to vůbec moje parketa. Ale recept vypadá dobře, o tom žádná.
evanaaa
No, u mňa sú rýchle tiež, ale len s múkou, vlažnou vodou a soľou, niekedy aj to vajce dám do nich, ale už dávno som ich nerobila.....s mliekom som neskúšala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia