príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým sa voda zahrieva, pripravíme si cesto.
- 2
Do misky dáme múku a soľ. Ideálne je si v druhej miske rozmiešať vajíčko s mliekom a následne to priliať k múkovej zmesi. Vypracujeme redšie cesto.
- 3
Ak máte ” haluškovač”, tak máte vyhraté ? S ním sa halušky hádžu veľmi rýchlo a pohodlne. Ak nie, tak si dáme trocha cesta na lopárik. Nožom alebo lyžičkou hádžeme kúsky cesta priamo do hrnca s vriacou vodou. Halušky sem tam premiešame. Keď vyplávajú na povrch, znamená, že sú už hotové a môžeme ich vyberať. Uvarené halušky necháme troška vychladnúť a potom ich polejeme trochou oleja, aby sa nezlepili a nevytvorila sa jedna veľká guča.
- 4
Halušky sa môžu podávať napr. k paprikášu, alebo ich polejte bryndzou rozriedenou so smotanou a máte falošné bryndzové halušky ?
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu