Bezlepková veľkonočná nádievka
Či už na Veľkú noc alebo k nedeľnému obedu, nádievka je skvelou prílohou a my Vám...
Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed
Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....
Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou
Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol skombinovaním viacerých receptov (a vynechaním mäsa).
Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“
Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma....
Dusená ryža
Dusená ryža je veľmi obľúbená potravina. Dokumentujeme postup prípravy podľa knihy: Technológie pre 1. ročník...
Mňamkové mrkvovo-cuketové placky
Dala som si záväzok jesť viac zeleniny, menej mäsa - vôbec jesť ľahšie jedlá, pretože...
Fantastické domáce gnocchi
Gnocchi - tradičné talianske cestoviny zo zemiakov. Avšak nie vždy v primeranej cene. A tak...
Králik na slivkách so žemľovou knedľou
Občas mám možnosť kúpiť králika z domáceho chovu od známeho. A keďže veľmi rada skúšam nové kombinácie a chute, tentoraz som pripravila králika inak ako zvyčajne - na slivkách, s červeným vínom a žemľovou knedľou, ktorú mám veľmi rada....
Vianočný punč a zemiakový šalát podľa Leony Novoberdaliu a Kristíny Víglaskej
Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu a 2. Vicemiss Slovensko 2020 Kristína Víglaská nám v tomto videu...
Šošovicový šalát so zeleninou a slaným karamelom
Šošovicu belugu uvaríme al dente. Mrkvu a petržlen oblanšírujeme a nakrájame najemno, pridáme k uvarenej scedenej...
Bezlepková knedľa
Zo 100 ml vlažnej vody, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť....
Plnka (polnina) uvarená v hrnčekoch
Už dlho sme s mamkou rozmýšľali, ako urobiť našu tradičnú dedinskú polninu (plnku) tak, aby...
Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Špenátový prívarok
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca nalejeme trochu oleja, pridáme...
Bravčové rezne so zemiakovou kašou
Rezne aj kašu som robila už včera, ale nemala som čas pridať recept, preto až...
Opečené guľky aj do kosťovice
Nápad opiecť guľky som dostal vzápätí s kúpou kačacej masti. Našu „kosťovicu, alias čontošku spod...
Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance...
Špagety s mäsovou omáčkou
Jednoduché, celkom rýchlo urobené a chutné jedlo. Omáčka nie je pravá bolonská, je to...
Pečené pliecko na spôsob výpečkov s knedľou
Zo včerajšieho obeda nám ostalo jedno kačacie stehno, zopár lokší, ale zato veľa kapusty, ...
Dusená červená kapusta a karamelová kyslá kapusta
Ku kačici s lokšami pridávam sľúbený recept na kapustu, mne chutí ku kačici červená a priateľovi...
Bolognese (Bolonská omáčka)
Asi najvydarenejšie aké som robil... A recept napíšem aj s množstvom surovín, aby som vedel aj...
Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita...
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...
Príloha do polievok – sedlina Naďky z Moravy
Vždy rád navštevujem Moravu. V spomienkach, ale hlavne fyzicky. Žije tam „kopec“ mojich sesterníc...
Pečená mrkva
Máte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát....
Dubáky na smotane
Jemná smotanová omáčka s dubákmi, ktorá poteší každého milovníka húb.
Dusená kyslá kapusta so slaninkou a s hubami
Upútal ma recept od pani Marty Mydlarčíkovej. Trochu som si ho síce pozmenila, no inšpiráciu...
Bezlepkové cviklové cestoviny
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v...
Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci...
Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...
Žltá fazuľka restovaná na cibuľke
Včera mi zazvonila dobrá susedka a doniesla zo záhrady žltú fazuľku. Tak dnes bola na obed...
Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....