Zemiaková kaša
Zemiaková kaša

Sedliacka zemiaková kaša (HIT)

editamarkos - fotkaeditamarkos, 23. februára 2022
4
porcie
50 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
1,5 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky. Po vrch zalejeme vodou, osolíme a varíme 30 minút.

  2. 2

    Zemiaky roztlačíme, a za stáleho miešania pridáme špaldovú celozrnnú hrubú múku. Dobre zamiešame a povaríme cca 5 minút. Podávame s cibuľou upraženou na masti.

Diskusia k receptu

drajan
Niečo podobné poznám pod názvom "fučka", používala sa však obyč. hladká múka ... pamätám si to jedlo z detstva, roky som ho nejedla. dakujem za pripomenutie! dobrú chuť.
editamarkos
@drajan (25.2.2022 12:14) po vašom je to "fučka". Tú múku som vymenila na špaldovú aby obsah histamínu bol nižší.

zrkadlo
Mila Edita, normalna psenicna muka ma 0 histaminu v sebe. Zato zemiaky patria do zakazanych potravin pre histaminikov. Po zjedeni zemiakov sa v tele uvolnia latky ktore zapricinia, ze sa z kazdej bunky v tele uvolni histamin. Preto patria zemiaky ku takzvanym libratorom.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha