Špaldové halušky
4 - 5
porcie
porcie
20 - 30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
330 g |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
300 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Suroviny dobre vymiešame a cesto necháme odpočinúť, kým slaná voda na varenie halušiek nezačne vrieť. Cesto dovtedy zhustne a môžeme ho pretláčať stierkou cez haluškár. Počkáme, kým halušky nevyplávajú na povrch a pár minút ešte pri občasnom miešaní varíme. Scedíme a opláchneme.
- 2
Ak vymeníme slepačie vajcia (2 ks) za prepeličie (10 - 12 ks), halušky budú vhodné aj pre citlivých na histamín.
Tiež halušky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu