Špaldové halušky
Špaldové halušky

Špaldové halušky

editamarkos - fotkaeditamarkos, 27. júna 2022
4 - 5
porcie
20 - 30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

330 g
2 ks
1 KL
2 PL
300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny dobre vymiešame a cesto necháme odpočinúť, kým slaná voda na varenie halušiek nezačne vrieť. Cesto dovtedy zhustne a môžeme ho pretláčať stierkou cez haluškár. Počkáme, kým halušky nevyplávajú na povrch a pár minút ešte pri občasnom miešaní varíme. Scedíme a opláchneme.

  2. 2

    Ak vymeníme slepačie vajcia (2 ks) za prepeličie (10 - 12 ks), halušky budú vhodné aj pre citlivých na histamín.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja ani inú hladkú múku nepoužívam, len špaldovú hladkú bielu, občas aj špaldovú hladkú celozrnnú, takže by tie halušky boli ako odo mňa.....
1x haji

Zaujímavé video z archívu TV Varecha