Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok s fašírkami bez lepku

novalim - fotkanovalim, 19. marca 2022. Komerčný recept.
Tekvicový prívarok s fašírkami bez lepku
Foto: novalim

Tekvica nám chutí v každom ročnom období. Či do polievky alebo pečená, jej rôzne odrody sa dajú využiť na desiatky spôsobov. My sme Zobraziť celý popisTekvica nám chutí v každom ročnom období. Či do polievky alebo pečená, jej rôzne odrody sa dajú využiť na desiatky spôsobov. My sme dnes navarili klasiku - tekvicový prívarok z bielej tekvice a k tomu cesnakom prevoňané bravčovo-hovädzie fašírky. Obed ako šitý na mieru celej rodine.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
200 g
 čerstvý nasekaný
 kúsok
 trocha
1 PL
podľa potreby
Na fašírky:
250 g mleté
250 g mleté
1 ks veľká
4-5 strúčikov
50-100 g (+ na obaľovanie)
1 ks
 (na vysmážanie)




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a najemno nastrúhame. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a osolíme. Chvíľu miešame, kým tekvica pustí šťavu, potom stiahneme teplotu a prikryté dusíme asi 10 minút do mäkka (mladú tekvicu kratšie, starú dlhšie).

  2. 2

    Tekvicu na chvíľku odstavíme a potom pridáme smotanu izbovej teploty, ktorú sme si zmiešali s múkou. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Nasekaný čerstvý kôpor opražíme minútku na masle a nakoniec pridáme do prívarku. Ak chceme prívarok kyslejší, môžeme dochutiť troškou octu. Ak sa nám zdá prívarok príliš hustý, zriedime ho trochou mlieka. Vždy necháme znova prevariť.

  3. 3

    Pripravíme si fašírky. Do veľkej misy vložíme oba druhy mletého mäsa. Pridáme strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Dobre osolíme, okoreníme a posypeme trochou sušenej majoránky. Všetko spolu dôkladne varechou premiešame. Nakoniec pridáme celé vajce a zapracujeme ho do zmesi. Zmes ešte dôkladne ručne premiesime, aby sa všetky suroviny dobre prepojili.

  4. 4

    Zo zmesi po kúskoch odoberáme a tvarujeme fašírky, ktoré z oboch strán ešte obalíme v strúhanke. V hlbšej panvici necháme dobre rozpáliť olej, potom stiahneme na slabý plameň a vysmážame z oboch strán do hneda. Hotové fašírky necháme odkvapkať na papierovej utierke, aby vsiakla prebytočný olej.

Diskusia k receptu

chemik
Je to komerční recept a přesto se tam zase opakuje zásadní technologická chyba - nastrouhaná tekvica, cuketa, dýně se podusí , nejprve okyselí a až potom osolí, abychom nevyrobili kaši. Aby se zkrátila doba varu je k zahuštění lepší do smetany místo mouky použít hotovou světlou jíšku. Tímto postupem se zachovají nastrouhané nudličky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia