Ryžové krokety bez lepku
Foto: novalim
Grilovacia sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden z receptov, ako si tú vašu grilovačku ešte vylepšiť. Náš
recept Zobraziť celý popisGrilovacia sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden z receptov, ako si tú vašu grilovačku ešte vylepšiť. Náš
recept na ryžové krokety bez lepku dodá každému grilovanému mäsku tú správnu prílohu. Alebo si ich jednoducho doprajte len
tak so šalátom a s nejakým dipom. Fantázii sa medze nekladú.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g uvarená |
|
40 g roztopené |
|
50 g |
|
1 ks |
|
4 PL strúhaný |
|
2 PL nasekaná |
|
1 PL nadrobno nakrájaná |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
(na obaľovanie) |
|
(na vysmážanie) |
|
(na podávanie) |
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise zmiešame uvarenú vychladnutú ryžu, vajce, nastrúhaný syr, roztopené maslo, múku, kypriaci prášok, nasekanú petržlenovú vňať, cibuľku, soľ a korenie. Výsledkom by mala byť tvarovateľná hmota (ak je zmes príliš tuhá, pridajte trošku vlažného mlieka a premiešajte). Uložte do chladničky a nechajte hodinu odležať.
- 2
Odležanú ryžovú hmotu vyberieme z chladničky a rukami alebo pomocou dvoch lyžíc tvarujeme menšie guličky alebo valčeky, ktoré ihneď obalíme v strúhanke. Vysmážame ich vo väčšom množstve rozpáleného rastlinného oleja do zlatista. Ukladáme ich na papierové obrúsky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Podávame s majonézou, prípadne aj so zeleninovým šalátom.
Tiež ryžové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu