Restovaná zelenina ako raňajky na vidličku fotorecept
Foto: sracz
Od základnej školy som mal šťastie na vynikajúcich učiteľov, až po profesorov na brnenskej technike. Pripomenul som si to na 2. obrázku Zobraziť celý popisOd základnej školy som mal šťastie na vynikajúcich učiteľov, až po profesorov na brnenskej technike. Pripomenul som si to na 2. obrázku receptu. Je tomu už viac ako 50 rokov, kedy nás na „Lanfranconi“ deskriptívu učil akademický maliar Antonín Smažil. Vo výtvarnom krúžku nám často prízvukoval „nebojte sa farieb“. Tak som zostavil svoju paletu farieb v kompozícii teplého leta a slovenským nadhľadom na striedme stravovanie. Výhodu tejto zostavy predstavuje široká škála zeleniny podľa Vášho vkusu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120-150 g prerastená |
|
7-8 ks (zväzok) |
|
180-200 ml nakrájaný (zeleno-biela časť) |
|
3 ks (červená, oranžová a zelená) |
|
3-4 strúčiky |
|
1 ks malá, mladá |
|
2-3 KL |
|
3-4 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Než sa v hlbšej panvici vyškvarili 4 plátky pokrájanej prerastenej slaniny
-
2
pokrájal som všetku (okrem cuketky) pripravenú umytú zeleninu.
-
3
Zeleninu som podusil na výpeku so slaninovými škvarkami.
-
4
Dusenie som „stopol“ 2 KL masla a teraz do zostavy pridal aj pokrájanú cuketku (prakticky sa jej kolieska iba ohrejú v teplom základe) a hotovo!
-
5
Podával som s vajíčkom à la „volským okom“, alebo tiež s „veľkým slniečkom na oblohe“ a s hriankou domáceho rascového chlebíka s troškou masla! Restovanou zeleninou môžete nahradiť prílohy z cestovín, ryže, či zemiakov k bársakému mäsu, alebo jesť bez obáv iba tak.
Diskusia k receptu