Šľahačkovo-syrové zemiaky
Foto: zolik
Takto pripravené zemiaky sú vhodné ako príloha, ale aj ako hlavné jedlo. Recept je variabilný pridaním byliniek, zeleniny, údeniny… Ja Vám ponúkam základný recept.
Postup
-
1
Zapekaciu nádobu vymastíme maslom. Uvarené, vychladnuté, ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska. V miske si zmiešame sladkú smotanu, nastrúhaný syr (ja som použila ementál), trochu soli a čierne mleté korenie. Každú vrstvu zemiakov zalejeme. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 180 stupňov na 20-30 minút.
-
2
Odstránime alobal, posypeme ešte postrúhaným syrom a necháme cca 10 minút zapiecť.
Ahoj, ďakujem, že si kukla.
Píšem aj v úvode, že dobré aj ako hlavný chod. So šalátom, nakladanými hribmi alebo niečím kyselym je to fakt výborné.
Okrem toho je to vďačný recept na spracovanie zbytkov tvrdého syra a zemiakov, ktoré už nemajú tu najkrajšiu fazónu.
Nič podobné som tu nenašla, preto som to pridala. Lacné, sýte, variabilné a hlavne pre mňa veľmi dôležité “zbytkové” využitie. Pa
Pozdravujem a Ďakujem.
Čakáme vnučku z lyžovačky v Innsbruku, hádam bude chutiť.
Dakujem Ti za Foto a odozvu. S reznom a salatom - super jedlo! Po narocnej lyzovacke v rakuskych Alpach si si vnucku pekne doma privitala.
Innsbruck je velmi pekne mesto. Mam ho velmi rada. Vzdy ked idem z Zürichu do Viedne tak sa zastavim v Starom meste, dam si kavu, pozriem „Goldenes Dachl“, uistim sa, ze este stale aj po 600 rokov stoji a je stale ocarujuci.